«Της έβαλε μέικ απ και τη φωτογράφισε»: Το πρόσωπο – έκπληξη πίσω από την υπόθεση με το δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο 

«Της έβαλε μέικ απ και τη φωτογράφισε»: Το πρόσωπο - έκπληξη πίσω από την υπόθεση με το δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο 

Συγκλονιστική μαρτυρία

Μία μαρτυρία που ρίχνει φως στην υπόθεση του «θανάτου» του πεντάχρονου κοριτσιού στη νησίδα του Εβρου, φιλοξένησε η Καθημερινή.

Σύρος πρόσφυγας που βρισκόταν ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν στο σημείο παρουσιάζει πώς σκηνοθετήθηκε ο δήθεν θάνατος της «μικρής Μαρίας» και τι συνέβη πραγματικά τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο στην υπόθεση που αποδείχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα fake news.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη, η ιστορία ξεκίνησε από έναν από τους πρόσφυγες που άνηκε στην ομάδα των 38 εγκλωβισμένων, συγκεκριμένα από μία γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον διακινητή. Αυτή ήταν και η μόνη που μπορούσε να επικοινωνήσει, καθώς είχε μπαταρία στο κινητό της μέσω του power bank.

Οι πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον διακινητή που καθοδηγούσε, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν τον θάνατο της μικρής «Μαρίας» προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών. Τοποθέτησαν το κοριτσάκι στο έδαφος, του έβαλαν make up στα χέρια, τα πόδια, ενώ τοποθέτησαν και υπολείμματα τροφής στο στόμα για να φαίνεται αληθοφανές το σενάριο με το τσίμπημα σκορπιού!

Εν συνεχεία, η γυναίκα φωτογράφισε το παιδί και έστειλε τις φωτογραφίες μέσω του κινητού της πιθανότατα στον διακινητή, ενώ τις ανέβασε και στα social media.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.