Με sms η χρήση κάρτας πάνω από 1000 ευρώ: Έχετε αντιληφθεί τι μέτρο φέρνουν άμεσα οι τράπεζες;

Με sms η χρήση κάρτας πάνω από 1000 ευρώ: Έχετε αντιληφθεί τι μέτρο φέρνουν άμεσα οι τράπεζες;

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο.

Νέα μέτρα προκειμένου να προστατέψουν τους πελάτες τους από τις ηλεκτρονικές απάτες στις συναλλαγές και τις κλοπές στις πιστωτικές κάρτες ετοιμάζονται να φέρουν οι τράπεζες αναφέρει πως έρχονται δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Αυτό εξάλλου συνδέεται και με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης δυνατότητα αποζημίωσης των καταναλωτών από τις τράπεζες σε περίπτωση που αυτοί πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης, μέσω για παράδειγμα της υπεξαίρεσης των κωδικών της χρεωστικής τους κάρτας, ακόμη και αν αυτό οφείλεται σε δική τους αμέλεια

Η αποζημίωση θα δίνεται υπό προϋποθέσεις και για ποσό άνω των 1.000 ευρώ, καθώς μέχρι το ποσό αυτό την ευθύνη θεωρείται ότι φέρει ακέραια ο κάτοχος της κάρτας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι πελάτες θα ειδοποιούνται με SMS ή ακόμα και με απευθείας κλήση σε συναλλαγές τους που ξεπερνούν το ποσό των 1.000 ευρώ.

Υπάρχει φυσικά και η κριτική από πλευρές που υποστηρίζουν ότι αυτό είναι μία έξυπνη κίνηση από τις τράπεζες προκειμένου κατεβάσουν το όριο των ηλεκτρονικών συναλλαγών στα 1.000 ευρώ για να προστατευθούν από επιτήδειους που θα διεκδικούν αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο αριθμός των συναλλαγών απάτης στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε 136.153 με την αξία των συναλλαγών απάτης να διαμορφώνεται σε 6,24 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.