Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε να ‘χε κάνει εδώ και πολύ καιρό. Αρκεί, όμως; (Vid)

Ώρα Τσίπρα…

Επιστρέφει στη δοκιμασμένη συνταγή νίκης.

Mπορεί να μην υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ακόμα για την επίσημη ημερομηνία των εθνικών εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πραγματικότητα όμως η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και τα πρώτα προεκλογικά σποτ των κομμάτων βρήκαν ήδη στη δημοσιότητα με πρώτο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σποτ πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ένας νέος, έχει τον γενικό τίτλο «ΧΆΟΥ ΤΟΥ» και υπότιτλο «Πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου».  Το σποτάκι έχει χιουμοριστικό ύφος, περιέχει το λογοπαίγνιο «Bro-εδρε» και είναι ξεκάθαρα μία προσπάθεια από την αξιωματική αντιπολίτευση να φέρει τους νέους στις κάλπες.

Yπάρχει μία στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ξανά στη νεολαία, αυτή που του έδωσε δύο εκλογικές νίκες το 2015 και πιστεύει ότι η ψήφος τους θα είναι καθοριστική στις επόμενες, ειδικά αν καταφέρει και τους φέρει ξανά πίσω στις κάλπες καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και μεγαλύτερο ποσοστό αποχής στις νεαρές ηλικίες.

Εξάλλου η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει κοντά του τον νεαρό κόσμο φάνηκε και από τα πολύ χαμηλά του ποσοστά στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές στις οποίες η φοιτητική του νεολαία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει σε όλη την Ελλάδα το 5%.

Η επιτακτική ανάγκη να προσεγγίσει ξανά τους νέους φάνηκε και από το γεγονός ότι στο πρώτο σποτ πρωταγωνίστησε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μία κίνηση που όπως φάνηκες στις αντιδράσεις του κόσμου στα σχόλια του βίντεο, εκτιμήθηκε αρκετά.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε από το 2014 να αλλάξει η ηλικία ψήφου από τα 18 στα 17 κάτι που τελικά έκανε ως κυβέρνηση το 2016 και σε αυτήν την επιτυχημένη συνταγή θέλει να επιστρέψει με τη νέα του προεκλογική εκστρατεία.

Θα τα καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ανατροπη ή δεν αρκούν κάποια σποτ για να ξαναφέρει στις αγκάλες του μαζικά τον νέο κόσμο; Θα φανεί πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.