Τραγική ειρωνεία: Τι συνέβη με τον άντρα του μοιραίου αεροπλάνου στο Νεπάλ που κατέγραψε την συντριβή του

Νεπάλ: Η τελευταία ατάκα του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή του αεροπλάνου

Ταξίδευε με φίλους του

Ηταν από την Γκαζιπούρ της Ινδίας και μαζί με τρεις φίλους του είχε επισκεφτεί το Νεπάλ. Επέβαινε στη μοιραία πτήση από το Κατμαντού προς την Ποχάρα και χωρίς να το ξέρει κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν 72 άνθρωποι σκοτωθούν.

Το βίντεο δείχνει αρχικά το αεροπλάνο να «γλιστράει» απαλά πάνω από τις στέγες των κτηρίων δίπλα σε καστανοπράσινα χωράφια, πριν ο άνδρας που το κινηματογραφούσε γυρίσει την κάμερα και χαμογελάσει. Στη συνέχεια, γυρίζει ξανά για να δείξει άλλους επιβάτες στο αεροσκάφος. Περνούν μερικές στιγμές και μετά ακούγεται εκκωφαντικός θόρυβος.

«Ο Σόνι έκανε τη [ζωντανή μετάδοση] όταν το αεροπλάνο συνετρίβη σε ένα φαράγγι κοντά στον ποταμό Σέτι», είπε στους δημοσιογράφους ο Mουκές Κασιάπ, στενός φίλος του.

Ο τοπικός δημοσιογράφος Σασικάντ Τιβάρι είπε στο BBC ότι ο Kασιάπ του έδειξε το βίντεο στο προφίλ του Σόνι Τζαϊσβάλ στο Facebook, το οποίο έχει οριστεί ως ιδιωτικό.

Δεν είναι σαφές πως ο Τζαϊσβάλ είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ το αεροπλάνο ακόμα πετούσε, ώστε να μεταδώσει εικόνα από την καμπίνα των επιβατών.

Ο Αρμπισέκ Πράταπ Σαχ, πρώην βουλευτής στο Νεπάλ, είπε στο ινδικό ειδησεογραφικό κανάλι NDTV ότι οι διασώστες ανέσυραν το τηλέφωνο(!) στο οποίο βρέθηκε το βίντεο από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Οι αξιωματούχοι στο Νεπάλ δεν έχουν επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του, ούτε σχολίασαν το βίντεο, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές στο έργο τους.

Αλλά για τα αγαπημένα πρόσωπα των τεσσάρων ανδρών τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Λένε ότι είναι «πολύ στενοχωρημένοι» για να νοιαστούν…

Πήγε να προσευχηθεί

Οι ντόπιοι λένε ότι είχαν πάει στο Νεπάλ στις 13 Ιανουαρίου για να επισκεφτούν τον ναό Πασουπατινάθ, ένα μεγαλειώδες ιερό στα περίχωρα του Κατμαντού που είναι αφιερωμένο στον ινδουιστικό θεό Σίβα.

Το ταξίδι φέρεται να ήταν ιδέα του ίδιου του Τζαϊσβάλ. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και ήθελε να προσευχηθεί στο ναό για έναν ακόμα γιο.

Αφού επισκέφτηκαν τον ναό, οι φίλοι ξεκίνησαν την Κυριακή για την Ποχάρα – μια γραφική τουριστική πόλη που βρίσκεται κοντά στην οροσειρά Αναπούρνα – για να κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς. Σχεδίαζαν να επιστρέψουν μετά στο Κατμαντού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.