Έχετε καταλάβει γιατί πέφτουν συνέχεια τα αεροπλάνα στο Νεπάλ;

Αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν: Ο πιλότος μπέρδεψε τα αεροδρόμια!

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης χώρας

Ως το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου για να κάνεις αεροπορικό ταξίδι θεωρείται το Νεπάλ, γεγονός που αποδείχτηκε εκ νέου με την απώλεια 72 ανθρώπων από τη συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην περιοχή Ποχάρα.

Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ τα τελευταία 30 χρόνια και το τρίτο χειρότερο στην ιστορία της χώρας. Το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε ηλικία 15 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Πλέον διεξάγονται έρευνες για τα αίτια της συντριβής της πτήσης της Yeti Airlines αλλά δυστυχώς τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο Νεπάλ.

Νεπάλ: Γιατί… πέφτουν αεροπλάνα

Στο Νεπάλ βρίσκονται τα οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ. Ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες. Τα άστατα καιρικά μοτίβα, η χαμηλή ορατότητα και η ορεινή τοπογραφία συμβάλλουν στη φήμη που θέλει το Νεπάλ να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για αεροπλάνα.

Το Νεπάλ καταγράφει μακρά ιστορία αεροπορικών δυστυχημάτων, με περίπου 27 συντριβές στα τελευταία 30 χρόνια. Από αυτές περίπου οι 20 έλαβαν χώρα την τελευταία δεκαετία. Από το 2000 τουλάχιστον 309 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε συντριβές αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Τα περισσότερα δυστυχήματα στο Νεπάλ έχουν συμβεί κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan στο Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται 1.338 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη, καθώς βρίσκεται σε μία στενή πεδιάδα με οβάλ σχήμα και περιτριγυρίζεται από ψηλά βουνά, το οποίο σημαίνει ότι τα αεροσκάφη έχουν μικρότερο περιθώριο ελιγμών.

Μάλιστα, το 2013 η Ε.Ε. απαγόρευσε σε όλες τις αεροπορικές με βάση το Νεπάλ να πετούν στον εναέριο χώρο, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.