Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί ο Νικόλαος «σπάραξε»

Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο αυτό που θα γίνει την Δευτέρα για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο;

Δεν άντεξε ο γιος του τέως

Ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι το τρίτο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αποχαιρέτισε τον πατέρα του για τελευταία φορά μετά και τον ενταφιασμό του στα βασιλικά κοιμητήρια στο Τατόι.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ολοκληρώθηκε στο μαυσωλείο, που βρισκόταν στο λόφο Παλαιοκάστρου δίπλα στους γονείς του. Η κηδεία ήταν μία «μαραθώνια» διαδικασία που ξεκίνησε από τη Μητρόπολη Αθηνών και πιο συγκεκριμένα μία διαδικασία που έζησαν πολύ έντονα τα παιδιά του και ειδικότερα ο γιος του Νικόλαος.

Η σχέση του με τον πατέρα του είχε αποκτήσει μία νέα διάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ήταν αυτός που βρισκόταν στην Ελλάδα την ημέρα που μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα και έζησε από κοντά όλες τις τελευταίες του στιγμές. Η συγκίνησή του ήταν εμφανής από την αρχή της Εξόδιου Ακολουθίας στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όταν και ο αδερφός του Φίλιππο, και πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου εκφώνησε στα ελληνικά και τα αγγλικά τον επικήδειο λόγο για τον πατέρα του. Ο Νικόλαος μαζί με τη μητέρα του, Πριγκίπισσα Άννα Μαρία, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους κατά τη διάρκεια του επικήδειου.
Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και το φέρετρο του έκπτωτου μονάρχη μεταφέρθηκε με πομπή στο Τατόι, όπου και τη μεταφορά στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, για να τελεστεί το τρισάγιο, ανέλαβαν τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Φίλιππος και Νικόλαος ήταν αυτοί που ηγήθηκαν της μεταφοράς με τις εικόνες, όμως, να είναι αποκαλυπτικές. Ο πρίγκιπας Νικόλαος, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της σορού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ενδεικτικό του φόρτου συγκίνησης που «κουβαλούσε», λόγω και των εμπειριών που είχε με τον αγαπημένο του πατέρα.
Η πιο δύσκολη στιγμή για τον πρίγκιπα Νικόλαο δεν άργησε να έρθει. Μετά και το τρισάγιο που τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης, όπου και η οικογένειά του γονάτισε γύρω από το φέρετρο του τέως βασιλιά σε ένδειξη σεβασμού, παιδιά και εγγόνια μετέφεραν το φέρετρο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στην τελευταία του «κατοικία» δίπλα στους γονείς του. Παρόλο που δεν υπήρχε εικόνα από τις κάμερες, μπορεί να καταλάβει κανείς τα βαριά αισθήματα που βίωσε η οικογένειά του και πόσω μάλλον ο Νικόλαος, που είχε αναπτύξει μία πιο στενή σχέση με τον πατέρα του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.