Νεπάλ: Η τελευταία ατάκα του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή του αεροπλάνου

Νεπάλ: Η τελευταία ατάκα του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή του αεροπλάνου

Τι ζήτησε;

Οι Αρχές ψάχνουν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας με 72 νεκρούς στο Νεπάλ. Ηδη γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους ενώ η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

O πιλότος της πτήσης δεν ανέφερε «τίποτα παράξενο» καθώς το αεροπλάνο πλησίαζε στο αεροδρόμιο αλλά ζήτησε από το αεροδρόμιο να αλλάξει αεροδιάδρομο λίγα λεπτά πριν το αεροσκάφος πέσει σε ένα βαθύ φαράγγι. Ισως εκεί βρίσκεται το «κλειδί» της αεροπορικής τραγωδίας αφού τα τελευταία λόγια του πιλότου αφορούσαν το αίτημα για αλλαγή διαδρόμου.

Ο πιλότος δεν σημείωσε τίποτα το ασυνήθιστο στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και ζήτησε να αλλάξει διάδρομο από τον διάδρομο 3 στον διάδρομο 1, προσθέτοντας ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές για μια ασφαλή προσγείωση εκείνη την ημέρα.

Το αεροσκάφος ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines στο Νεπάλ συνετρίβη την Κυριακή γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα· 07:15 ώρα Ελλάδας) και πήρε φωτιά. Μετέφερε 72 άτομα – τέσσερα μέλη πληρώματος και 68 επιβάτες – όταν συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της τουριστικής πόλης Ποκάρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.