Η φετινή ίωση διαφέρει: Αυτό είναι το σύμπτωμα που αν το έχεις πρέπει να πας στο νοσοκομείο

«Γονατίζει» το ΕΣΥ με 635 νέες εισαγωγές

Φέτος οι ιώσεις «θερίζουν» ανθρώπους όλων των ηλικιών 

Ο φετινός χειμώνας είναι ιδιαίτερα δύσκολος όσον αφορά το θέμα των ιώσεων καθώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα.

«Οι ιώσεις δεν αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος. Ο ίδιος τόνισε πάντως πως αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στα νοσοκομεία, ενώ για τις ελλείψεις στα φάρμακα, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα και «μας ανησυχεί».

Η φετινή ίωση διαφέρει: Αυτό είναι το σύμπτωμα που αν το έχεις πρέπει να πας στο νοσοκομείο
QUIZY 10 ερωτήσεις εξυπνάδας: Θα κάνεις το 10/10 στο κουίζ που ο νικητής παίρνει το απίθανο Asus Chromebook;
Η έξαρση των ιώσεων φέτος είναι πασιφανής και σύμφωνα με τον κ. Γώγο υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι θα πρέπει να ζητήσουν νοσοκομειακή βοήθεια: «συνήθως οι ιώσεις, οι απλές, οι πιο ανώδυνες, είναι αυτές που προκαλούν προβλήματα από το ανώτερο αναπνευστικό, πονόλαιμο, τρέχει μύτη, λίγο μπούκωμα. Καμιά φορά κάνει και λίγο βρογχίτιδα. Όταν κατεβαίνει λίγο προς τα κάτω, δηλαδή αρχίζει, κάνει βρογχίτιδα, βρογχιολίτιδα ή κυρίως πνευμονία τα πράγματα σκουραίνουν και τότε χρειάζεται παρέμβαση πιο ειδική, πιο ίσως συγκροτημένη, ίσως και νοσοκομειακής στα νοσοκομεία».

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι το να πηγαίνει ένα γονιός το παιδί του στο νοσοκομείο με ένα απλό κρυολόγημα «δημιουργεί προβλήματα και στα εξωτερικά ιατρεία γιατί “πήζουν” τον κόσμο, αλλά και στον ίδιο τον μικρό ασθενή, ο οποίος ταλαιπωρείται επί ώρες σε ένα εξωτερικό ιατρείο μπορεί να υπάρχουν και άλλες πιο σοβαρές προκλήσεις και πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης και άλλων πιο δύσκολων νόσων στο παιδί». Για αυτό το λόγο, εξήγησε, υπάρχει αυτή η ενδιάμεση κατάσταση δηλαδή η εξέταση του παιδιού από παιδίατρο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.