Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο λόγος που ποτέ δεν έβαλαν φωτογραφία πάνω από το φέρετρο

Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο αυτό που θα γίνει την Δευτέρα για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο;

Γιατί πήρε η οικογένεια αυτή την απόφαση;

Μέλη βασιλικών οικογενειών και πολίτες βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Η οικογένεια Γλύξμπουργκ μετά το τέλος της κηδείας επιβιβάστηκε σε ένα λευκό τζιπ και ακολούθησαν μαύρα τζιπ με κατεύθυνση το Τατόι για τον ενταφιασμό.

Στα βασιλικά κοιμητήρια, δίπλα στους τάφους των γονέων του, Παύλου και Φρειδερίκης, ενταφιάστηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μετά από ένα «μαραθώνιο» τελετουργικό, που ξεκίνησε από τις 6 τα ξημερώματα και διήρκεσε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (16/1). Η σορός του έκπτωτου μονάρχη έφτασε στο Τατόι γύρω στις 2 το μεσημέρι, μετά την εξόδιο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη. Στη Μητρόπολη διαπιστώθηκε πως πάνω από το φέρετρο του Κωνσταντίνου δεν τοποθετήθηκε φωτογραφία.

Γιατί δεν τοποθετήθηκε φωτογραφία

Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η οικογένεια επέλεξε να μην βάλει φωτογραφία πάνω από το φέρετρο, στο οποίο επίσης επιλέχτηκε να μην μπει ούτε το οικόσημο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία επιλογή της οικογένειας που σκοπό είχε να αποφύγει τη σύγκρουση αφού έπρεπε να επιλεγεί αν θα ήταν ντυμένος με πολιτικά ή στρατιωτικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.