Της «δάγκωσε» 150.000 ευρώ: Αυτός είναι ο fake Κιάνου Ριβς που ξεγέλασε την 55χρονη

Της «δάγκωσε» 150.000 ευρώ: Αυτός είναι ο fake Κιάνου Ριβς που ξεγέλασε την 55χρονη

Είδε τα χρήματα της να... εξαφανίζονται

Σε μια απίστευτη απάτη είχαν προχωρήσει άτομα στην Κρήτη, αφού προσποιούμενοι τον… Κιάνου Ριβς κατάφεραν και απόσπασαν μεγάλο ποσό από μια Ηρακλειώτισσα.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν τον Ιούνιο του 2021 μία 55χρονη κάτοικος Ηρακλείου δέχθηκε μήνυμα στο Instagram δήθεν από τον Αμερικανό ηθοποιό του Χόλιγουντ Κιάνου Ριβς που της ζητούσε χρήματα για να πληρώσει τους φόρους των δικαιωμάτων της τελευταίας ταινίας που έκανε. Για να την πείσει της είπε ότι θα της επέστρεφε τα χρήματα, και μάλιστα διπλάσιο ποσό, από τα κέρδη που θα είχε.

Η 55χρονη «τσίμπησε» το δόλωμα και άρχισε να του στέλνει ποσά στους 4 τραπεζικούς λογαριασμούς που της είχε υποδείξει. Συνολικά το θύμα έδωσε στους απατεώνες 150.000 ευρώ. Μετά από δύο μήνες, ξαφνικά, ο … «σταρ του Χόλιγουντ» σταμάτησε την επικοινωνία μαζί της και τότε κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την απάτη

Ετσι τον Ιανουάριο του 2022 προχώρησε σε καταγγελία. Οι Αρχές μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων διαπίστωσαν ότι πίσω από την απάτη είναι 5 Νιγηριανοί και μια 60χρονη Ελληνίδα. Ηδη έχουν ταυτοποιηθεί τρεις από τους πέντε Νιγηριανούς (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις Αρχές και «πάγωσαν» οι λογαριασμοί της 55χρονης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.