Έτσι θα κερδίσει τις εκλογές: Το κόμμα-έκπληξη με το οποίο θέλει να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης

Έτσι θα κερδίσει τις εκλογές: Το κόμμα-έκπληξη με το οποίο θέλει να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης

Ποιους απέκλεισε από πιθανή συνεργασία.

Mε την ανεπίσημη προεκλογική περίοδο να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προειδοποιήσει ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή μέσα στον Απρίλιο ή τον Μάιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και εξέπληξε αρκετούς όταν αναφέρθηκε σε πιθανές συνεργασίες του κόμματός του.

Ο πρωθυπουργός αφού αρχικά ανέφερε ότι «δεν νομίζω ότι μοιάζει πολύ σήμερα με τη Ν.Δ. άλλων δεκαετιών», ξεκαθάρισε ότι βασικός στόχος του είναι η αυτοδυναμία όμως «αν οι πολίτες με την ψήφο τους μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα σεβαστούμε τη βούλησή τους».

Η δήλωση αυτή φυσικά οδήγησε στην επόμενη ερώτηση για το ποια πολιτική δύναμη θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αν αυτή είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της πρώτης Κυριακής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου όμως εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μετά τις δεύτερες κάλπες.

Το άνοιγμα αυτό προς το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε έκπληξη καθώς τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις των δύο κομμάτων βρίσκονται στα όριά τους με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και άλλων προσώπων να ξεκινάει από τον πρόεδρο και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Πώς θα μπορέσει αυτό το χάσμα στις σχέσεις των δύο κομμάτων και των αρχηγών τους να κλείσει για μία ενδεχόμενη συνεργασία δεν ξεκαθαρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως το πρώτο άνοιγμα έγινε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.