Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο αυτό που θα γίνει την Δευτέρα για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο;

Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο αυτό που θα γίνει την Δευτέρα για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο;

Ρητορικό το ερώτημα...

Είναι ένα από τα θέματα των ημερών, κάτι που συζητείται εντόνως από δεξιούς, αριστερούς, αριστεροδέξιους, κεντρώους, ακραίους- όλους. Ένα ζήτημα καθολικού, θεωρητικά, ενδιαφέροντος, που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στον θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος απεβίωσε στις 10 του Γενάρη σε ηλικία 82 ετών.

Ως γνωστόν ο έκπτωτος Βασιλιάς θα ταφεί στη χώρα μας την προσεχή Δευτέρα, 16 του μηνός στο Τατόι, μια κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ωστόσο, εδώ δεν πρόκειται να μπούμε στην (απλοϊκή…) διαδικασία του σχολιασμού για το αν ήταν «σωστή» ή «λάθος» η απόφαση να ταφεί εδώ ούτε να σταθούμε στις δηλώσεις (ακόμα και τις πιο… περίεργες εξ αυτών) των πολιτικών προσώπων για τον αποθανόντα.

Αυτό που αξίζει σχολιασμού είναι τα όσα θα διαδραματιστούν μεθαύριο, όταν και θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Ειδικότερα, τα σημεία που θα φρουρούνται θα είναι η οδός Μητροπόλεως, η Λεωφόρος Κατεχάκη, η Αττική Οδός στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη.

Η αυτοκινητοπομπή μέσω Μητροπόλεως -Συντάγματος -Βασιλίσσης Σοφίας- Μιχαλακοπούλου – Κατεχάκη – Αττικής οδού και τέλος από την έξοδο Βαρυμπόμπης θα καταλήξει στο Τατόι.

Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής μοτοσικλετιστές και περιπολικά της αστυνομίας θα κάνουν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθεί την πομπή και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ελληνικής αστυνομίας.

1000 άτομα, λοιπόν, για χάρη του τέως, με κλειστή ολόκληρη την Αθήνα.

Μάλιστα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.