Πριν βγει ακόμα θετικό το τεστ: Το ύπουλο, πρώτο σύμπτωμα της Κράκεν που δείχνει ότι κόλλησες τον ιό

Πριν βγει ακόμα θετικό το τεστ: Το ύπουλο, πρώτο σύμπτωμα της Κράκεν που δείχνει ότι κόλλησες τον ιό

Ποιο σύμπτωμα των άλλων υποπαραλλαγών δεν εμφανίζεται στην Κράκεν.

Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν μόνο 6 κρούσματα μέχρι στιγμής στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, στην οποία έχει δοθεί το όνομα Κράκεν, όμως η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητά της την καθιστά επικίνδυνη στην εξάπλωσή της. Εξάλλου στις ΗΠΑ είναι ήδη η κυρίαρχη υποπαραλλαγή του κορωνοϊού και έχει ήδη εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και μολύνει ακόμα και αυτούς που είχαν μολυνθεί πρόσφατα από άλλες παραλλαγές του ιόυ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για το αν είναι θανατηφόρο το νέο στέλεχος του ιού, όπως αναφέρουν όμως οι επιστήμονες το καλό είναι ότι δεν προκαλεί πνευμονίες και τα συμπτώματά της είναι απλά, όπως ενός κρυολογήματος.

Τα κυριότερα συμπτώματα της Κράκεν είναι αντίστοιχα με τις προηγούμενες υποπαραλλαγές του στελέχους Omicron, αν και είναι λιγότερο συνηθισμένη η απώλεια της γεύσης ή/και της όσφρησης. Υπάρχει όμως και μία σημαντική διαφορά που πρέπει να προσεχθεί και να λειτουργήσει ως καμπανάκι προειδοποιητικό.

Πριν βγει ακόμα θετικό το τεστ: Το ύπουλο, πρώτο σύμπτωμα της Κράκεν που δείχνει ότι κόλλησες τον ιό
QUIZY 10 ερωτήσεις εξυπνάδας: Θα κάνεις το 10/10 στο κουίζ που ο νικητής παίρνει το απίθανο Asus Chromebook;

Η νέα υποπαραλλαγή δεν παρουσιάζει το πιο σημαντικό σύμπτωμα μόλυνσης που είχαν οι προηγούμενες υποπαραλλαγές της Όμικρον, δηλαδή τον πυρετό. Αντίθετα υπάρχει ένα άλλο σύμπτωμα που θα πρέπει να προσεχθεί και να οδηγήσει σε τεστ ανίχνευσης για την πιθανότητα μόλυνσης. Ο λόγος για τον έντονο πόνο στον λαιμό, το σύμπτωμα με το οποίο ξεκινάει η Κράκεν την εκδήλωσή της στον οργανισμό.

«Αρχίζει να αποφεύγει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι για κάποιους ανθρώπους που είχαν covidτο φθινόπωρο, μπορούν ξαναπάθουν, λόγω της ικανότητας των μεταλλάξεων της παραλλαγής να επαναμολύνουν.

[…] Θα δούμε πολλά κρούσματα λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας, αλλά και λόγω επαναμολύνσεων. Για το αν είναι πιο θανατηφόρο αυτό το στέλεχος του ιού, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να δούμε αν αυτό θα αποδειχθεί. Οι γενετικές αλλαγές δεν φαίνεται να ενέχουν καμία πιθανότητα θανατηφόρας εξέλιξης ή αύξησης της θνησιμότητας. Το λέω αυτό γιατί αυτό που περιμένω να δούμε είναι περισσότερα κρούσματα covid, ίσως να αυξηθούν κάποιες νοσηλείες, αλλά όχι στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Δεν νομίζω ότι αυτό το στέλεχος θα είναι πιο θανατηφόρο», σημείωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.