Πώς η Εύα Καϊλή… μπερδεύτηκε ενώ κατέθετε – Η ατάκα της στον ανακριτή που «δείχνει» ενοχή 

Καϊλή: Αυτή είναι η περιουσία της

Για πρώτη φορά κυκλοφόρησε η κατάθεσή της

Για πρώτη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας η πρώτη κατάθεση της Εύας Καϊλή στον ανακριτή μετά τη σύλληψή της για το QatarGate.

Η ευρωβουλευτής δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από τον ανακριτή και επιχείρησε να δικαιολογήσει τις κινήσεις της μετά τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, την ύπαρξη τεράστιων χρηματικών ποσών στο σπίτι της και στη βαλίτσα με την οποία συνελήφθη, ενώ παραδέχτηκε δύο συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, παρουσία του συντρόφου της.

Στη απολογία, μία ημέρα μετά τη σύλληψή της, περιέγραψε τις πρώτες της κινήσεις μετά τη σύλληψη Τζιόρτζι. «Αφού συνελήφθη ο άνδρας μου, πήγα στο γραφείο του. Εψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Βρήκα τον υπολογιστή του και το τηλέφωνό του. Κάλεσα λοιπόν τον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα» είπε την κατάθεση που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Η ευρωβουλευτής είπε πως άνοιξε τη βαλίτσα και το χρηματοκιβώτιο, «ξέρω ότι κρατούσε κάτι για το παλιό του αφεντικό τον Παντσέρι και ίσως και το τωρινό του αφεντικό, τον Αντρέα Κοτσολίνο». Η Εύα Καϊλή είπε πως τηλεφώνησε πρώτα στον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκε και «μετά προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ταραμπέλα και μετά με την Μαρί Αρένα. Απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απαντάει ο Παντσέρι. Ο Παντσέρι δεν μιλάει αγγλικά, προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του, γιατί τα ιταλικά μου δεν είναι καλά».

Η κυρία Καϊλή ρωτήθηκε για το πώς βρέθηκαν τα τεράστια χρηματικά ποσά στο σπίτι της απαντώντας πως «δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά το έκανε ο άνδρας μου. Ο Αντόνιο Παντσέρι συνεργάζεται πολύ με αφρικανικές χώρες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλεί τον Φραντσέσκο όποτε θέλει να κάνει κάτι γι αυτό ή οτιδήποτε θέλει να μεταφέρει. Τον εμπιστεύεται 100%. Εμπιστευόταν πιο πολύ το διαμέρισμά του Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με την ασυλία μου».

Σε ερώτηση γιατί έδωσε τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της, η Εύα Καϊλή απάντησε: «Στις 10:30 συνέλαβαν τον Φραντσέσκο. Νόμιζα ότι ήταν σε τροχαίο. Δεν ήξερα τίποτα. Μόλις μου είχαν πει ότι ο άνδρας μου είχε συλληφθεί και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Ο πατέρας είχε πάει την κόρη μου βόλτα. Του τηλεφώνησα να επιστρέψει αμέσως. Μάζεψα τα πράγματα και τα έβαλα σε μία βαλίτσα. Εβαλα και μπιμπερό για το μωρό. Πήρα μόνο τα πράγματα του Αντόνιο Παντσέρι. Δεν ήξερα σε ποιον ανήκει το PC και το κινητό τηλέφωνο, αλλά ήταν κοντά στη βαλίτσα και έτσι τα έβαλα μέσα, θεωρώντας ότι άνηκαν στον Παντσέρι. Ο πατέρας μου, σε καμία περίπτωση, δεν έχει σχέση και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ενήργησε με την ιδιότητα του παππού. Δεν γνωρίζει τίποτα. Υποθέτω ότι άνοιξε τη βαλίτσα στο ξενοδοχείο».

Η ατάκα για τα λεφτά που την… έκαψε

«Δεν ξέρω τα μυστικά της σχέσης Παντσέρι και Φραντσέσκο, μιλούν ιταλικά ή γαλλικά. Βλέπονται και κάνουν παρέα μαζί αλλά εκτός από το ότι λένε “πώς είσαι;” δεν μίλησαν ποτέ για κάτι συγκεκριμένο. Πριν από αυτό δεν σκέφτηκα ποτέ από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα. Δεν έλεγξα τον υπολογιστή του ή τα πράγματά του μέχρι χθες. Χθες κοίταξα γιατί ήξερα ότι ο Αντόνιο του είχε δώσει έναν χαρτοφύλακα και τώρα ήταν μεγαλύτερος. Ο Αντόνιο ερχόταν για καφέ, ακόμα και όταν δεν ήμουν σπίτι. Ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο έχουν πολύ στενή σχέση. Εμπιστεύτηκα τον Φραντσέσκο γιατί ήταν πάντα πολύ προσεκτικός και πολύ ακριβής. Μου είχαν προτείνει 2 ή 3 φορές πολύ καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, αλλά το βασικό κριτήριο για εμένα δεν είναι ο μισθός», είπε.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.