Οριστικό: Ο κύβος ερρίφθη για τον 13ο μισθό

EURO

Τι αποφασίστηκε;

Η επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού αποτελούν πάγιο αίτημα των εργαζομένων στο δημόσιο με τις τελευταίες απεργίες να γίνονται για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκεφτόταν την επαναφορά του 13ου μισθού στο δημόσιο και σχεδίαζε να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο μέτρο κοστολογείται σε πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Όμως, η επαναφορά του μισθού φαίνεται πως αποτελεί… όνειρο θερινής νυκτός.

Ήδη ο Γιάννης Στουρνάρας γκρέμισε το «όνειρο» λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για την επαναφορά των δώρων στο δημόσιο.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης δεν βλέπουν με… καλό μάτι την επαναφορά του 13ου μισθού αφού «ποντάρουν» στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Ως συνέπεια, η κυβέρνηση θα κάνει πίσω στο συγκεκριμένο θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, εξετάζεται σαν επιλογή η σταδιακή και όχι η ολική επαναφορά του 13ου μισθού στο δημόσιο.

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.