Γλυπτά του Παρθενώνα: Αυτό ζητάει το βρετανικό μουσείο για να τα επιστρέψει στην Ελλάδα

Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη

Η συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών έχει «φουντώσει»

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα «ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και δεν υπάρχει πρόθεση επιστροφής τους στην Ελλάδα, σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν.

Η ίδια, μιλώντας στο BBC Radio, επισήμανε ότι η επιστροφή τους στην Ελλάδα, δεν είναι στις προθέσεις της Βρετανίας. «Δεν πρόκειται να σταλούν πίσω. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ντόνελαν για το Βρετανικό Μουσείο.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου, Κόνορ Γουάτσον ανέφερε στην Καθημερινή πως «εξετάζουμε μακροπρόθεσμες συνεργασίες» και σημείωσε πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα «ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο» και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.

Ο κ. Γούατσον, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση, τόνισε: «Όπως είπε πρόσφατα ο Πρόεδρος των Επιτρόπων, λειτουργούμε εντός του νόμου και δεν πρόκειται να διαλύσουμε τη συλλογή του Μουσείου καθώς αφηγείται την ιστορία της ανθρωπότητας. Ωστόσο, εξετάζουμε μακροπρόθεσμες συνεργασίες, οι οποίες θα επέτρεπαν σε ορισμένα από τα σημαντικότερα εκθέματα μας να γίνουν κοινή εμπειρία στον κόσμο. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με μια συνεργασία για τον Παρθενώνα είναι σε εξέλιξη και είναι εποικοδομητικές».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.