Από κατήγορος, στο πλευρό της: Το πυρηνικό όπλο του Κούγια που τα φέρνει όλα τούμπα και μπορεί να αθωώσει την Πισπιρίγκου

Αναπαράσταση του εγκλήματος της Ρόδου ζητάει ο Κούγιας

Αν και αρχικά μιλούσε για τριπλή ανθρωποκτονία όταν αναφερόταν στους θανάτους Τζωρτζίνας-Μαλένας-Ιριδας, πλέον βρίσκεται στο δικαστήριο και παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Κούγια στην κατηγορούμενη ως «πυρηνικό όπλο»

Στροφή 180 μοιρών έκανε από τον Μάρτιο του 2022, όταν και συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Αν και αρχικά μιλούσε για τριπλή ανθρωποκτονία όταν αναφερόταν στους θανάτους Τζωρτζίνας-Μαλένας-Ιριδας, πλέον βρίσκεται στο δικαστήριο και παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Κούγια στην κατηγορούμενη ως «πυρηνικό όπλο».

Η κυρία Δημακοπούλου μίλησε στο MEGA για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα που υποστηρίζει ότι η Μαλένα και η Ιριδα είχαν ασφυκτικό θάνατο, λέγοντας πως δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο: «παρόλο που είμαι και 20 χρόνια μικρότερή τους, είναι ανεπαρκής (σ.σ. η έκθεση). Δεν μπορεί να σταθεί αυτό για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι έκθεση για να σταθεί στο δικαστήριο». «Αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται», σχολιάζει η Ουρανία Δημακοπούλου.

Αξιο αναφοράς είναι πως όταν συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής είχε πει στην ΕΡΤ: «Ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς». Ωστόσο δήλωσε τη Δευτέρα (9/1) στο MEGA πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφυκτικός, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ασφυκτικός».
Η ιατροδικαστής διορίστηκε τεχνική σύμβουλος επιχειρώντας από αυτήν τη θέση να καταρρίψει ένα – ένα τα ευρήματα Καρακούκη και Καλόγρηα. Μάλιστα, βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας πως αφού μελέτησε τη δικογραφία διαπίστωσε πως η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα δεν ήταν τελικά θανατηφόρα αλλά θεραπευτική.

«Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 mg ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση», αναφέρει. Ωστόσο πέρυσι έλεγε πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν και «μπορεί η κάθε οικογένεια να ορίζει τεχνικούς συμβούλους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα αλλάξει».

Η έμπειρη ιατροδικαστής επιχειρεί να αιτιολογήσει αυτήν της τη μεταστροφή καθώς, όπως λέει, είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς τα ιατροδικαστικά πορίσματα. Μάλιστα υποστηρίζει σήμερα πως «αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται».

«Δε μιλάμε για έναν ακαριαίο θάνατο. Μιλάμε για βασανιστικό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με 5 λεπτά», είχε πει στο παρελθόν η κυρία Δημακοπούλου. Ωστόσο πλέον υποστηρίζει πως «η βιβλιογραφία είναι κάθετη, αφού δεν υπάρχουν ευρήματα, υπάρχει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των βρεφών που συμβαίνει ακριβώς στην ηλικία της Ίριδας, των 6 μηνών κατά την διάρκεια της νύχτας». Για το πανάκι ισχυρίζεται ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση: «Το πανάκι είναι τελείως άσχετο με τον μηχανισμό θανάτου, δηλαδή αυτοί που το έλεγαν και το χρησιμοποιούσαν, πραγματικά θλίβομαι γιατί τυχαίνει να είναι συνάδελφοι».

Για τα πρώτα πορίσματα των Τσιόλα και Τσάκωνα που ήθελαν τα κοριτσάκια να έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια, έλεγε: «Τα δύο πορίσματα, ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου, έχουν βγει έτσι κι αλλιώς από το κάδρο. Έχω καλέσει τους ιατροδικαστές Καρακούκη- Καλόγρηα να υποδείξουν σε ποια σημεία η Τσιόλα και η Τσάκωνα έχουν κάνει λάθη. Η Τσιόλα και η Τσάκωνα ακολούθησαν την πεπατημένη. Η πεπατημένη αυτή δεν σε βγάζει εκτός, θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.