Σήκωσε τα μανίκια η Πόπη Τσαπανίδου…

Σήκωσε τα μανίκια η Πόπη Τσαπανίδου...

Πρώτο δείγμα... εκρηκτικό.

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημέρα εξελίχθηκε από το μεσημέρι και μετά η Τρίτη (10/1), καθώς σε πολιτικό επίπεδο σημειώθηκαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα «περιστατικά».

Αρχικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, να προβεί στη σύλληψή του αν θεωρεί πως έχει προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες για τις παρακολουθήσεις, δηλώνοντας πως προτίθεται να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας για να… διευκολύνει την κατάσταση.

Αυτή του η κίνηση σχολιάστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, με δηκτικό τρόπο: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν την Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους», σχολίασε σχετικά.

Κι εκεί συνέβη κάτι στο οποίο αξίζει να σταθούμε: η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πόπη Τσαπανίδου, στο πρώτο «φλέγον» ζήτημα, από τότε που ανέλαβε, στο οποίο καλείται να πάρει θέση, ξεκίνησε με φουλ… επίθεση:

«Παραπέμπουμε τον κ. Οικονόμου στη δήλωση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου και πλήθους νομικών επιστημόνων και συνταγματολόγων, που μιλούν για κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας της ΑΔΑΕ. 

Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, πώς μπορεί να επιτίθεται στον αρχηγό της Αντιπολίτευσης και να επικαλείται σεβασμό στους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, την ώρα που η κυβέρνηση που εκπροσωπεί έχει κάνει κουρέλι τα άρθρα του Συντάγματος, βάλλει ευθέως κατά των θεσμών και παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους και τους αρχηγούς του στρατεύματος

Όταν, μάλιστα, είναι και ο ίδιος ο κ. Οικονόμου θύμα παρακολουθήσεων από τον παρακρατικό μηχανισμό του κ. Μητσοτάκη», ήταν η δριμύτατη απάντησή της, δείχνοντας πως είναι κάτι παραπάνω από έτοιμη για τη νέα της θέση.

Αν μη τι άλλο, η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιοσημείωτη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.