Μετά από αυτό δεν υπήρχε γυρισμός: Το κολοσσιαίο λάθος της Εύας Καϊλή που την έστειλε στη φυλακή

Την πάτησε: Το μοιραίο λάθος της Εύας Καϊλή…

Τι θα προστάτευε την Ελληνίδα πολιτικό από τη σύλληψη.

Στην τηλεόραση του ALPHA μίλησε ο διευθυντής της Le Soir, Κριστόφ Μπερτί, για το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζώρτζι την ώρα που οι βελγικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στο Qatargate.

Όπως εξήγησε το Σάββατο (7/1) ο Κριστόφ Μπερτί, η Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ίσως είχε προστατευτεί από την βουλευτική της ιδιότητα, λόγω της ισχυρής ασυλίας στο Βέλγιο, αν δεν είχε κάνει ένα πολύ σοβαρό λάθος το οποίο οδήγησε στην άμεση σύλληψή της.

Η γνώμη του διευθυντή της Le Soir, ο οποίος γνώριζε το σκάνδαλο δύο μήνες πριν ξεσπάσει, είναι πως ο βασικός λόγος που η Ελληνίδα ευρωβουλευτής οδηγήθηκε στην φυλακή είναι το τηλέφωνο που έκανε στον πατέρα της να πάει και να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα από το σπίτι της. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έπεισε τις βελγικές Αρχές πως δεν είχε γνώση για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και την προέλευσή τους.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει την βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει» λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Le Soir ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ελληνίδα πολιτικός χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα από τον Παντσέρι λόγω της ιδιότητάς της για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.