Πλήρης επιβεβαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα…

Ο Τσίπρας παίζει το τελευταίο χαρτί του ΣΚΑΪ

Τα είχαμε πει εδώ και καιρό.

Το να πει κανείς πως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο δεν αποτελεί- όπως συνέβαινε κατά κόρον, όταν πολλοί «έβλεπαν» πρόωρες εκλογές- ευσεβή πόθο ορισμένων, αλλά ξεκάθαρη πραγματικότητα.

Οι δύο μεγάλοι «μονομάχοι», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν εδώ και καιρό τα σχέδιά τους κι ετοιμάζονται για τη μετωπική που θα κρίνει το ποιος εκ των δύο θ’ αναλάβει τα ηνία της Ελλάδος.

Όπως έχουμε πει πολλάκις, βέβαια, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται ξεκάθαρα μισό βήμα μπροστά, μιας και η διαφορά του από την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να μην είναι της τάξης των 10+ μονάδων που «δίνουν» οι δημοσκοπήσεις (και που ουδείς πιστεύει…), αλλά δεν παύει να είναι σημαντική.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που… κυνηγά και δείχνει διατεθειμένος να κάνει κινήσεις-ματ προκειμένου ν’ ανατρέψει, αν ανατρέπεται, την κατάσταση και να είναι αυτός ο μεγάλος (και παντελώς απροσδόκητος) θριαμβευτής των εκλογών.

Όσοι διαβάζετε σε συστηματική βάση το instanews, έχετε καταλάβει πως γνωρίζει όσο λίγοι από πολιτικό παρασκηνιο.

Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει πως ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει μία κίνηση που θα εκπλήξει τους πάντες. Όπερ και εγένετο: όπως γνωστοποιήθηκε… ευρέως από το βράδυ της Παρασκευής (6/1), ο Τσίπρας έχει κάνει πρόταση στον  μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Νίκο Παππά για να «κατέβει» για δήμαρχος Αθηνών.

Και μπορεί να μιλάμε για Δήμο κι όχι για τις εθνικές εκλογές, όμως δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για δυναμικές αλλαγές με στόχο την επιστροφή στην πρωθυπουργία.

Τα πράγματα βέβαια, ΝΔ «παρούσης», δεν είναι εύκολα, αλλά ο Παππάς δε θα είναι η τελευταία κίνηση του πρώην πρωθυπουργού…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.