Όλα για όλα: Κίνηση Τσίπρα εν όψει εκλογών…

Όλα για όλα: Κίνηση Τσίπρα εν όψει εκλογών...

«Γυρίζει» το παιχνίδι ή όχι;

Ακουγόταν εντόνως. Ξανά και ξανά και ξανά. Εν τέλει, αποδείχτηκε πως ο πρωθυπουργός όταν έλεγε πως «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία», το εννοούσε- παρά το γεγονός πως στην πορεία… ανέκυψαν αρκετά σκάνδαλα, τα οποία μας έκαναν να πιστέψουμε πως πράγματι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και, πράγματι, η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, με τις εθνικές εκλογές να γίνονται- κατά πώς όλα δείχνουν- στα τέλη της προσεχούς άνοιξης.

Ως γνωστόν, στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να προηγείται, με τις διαφορές να φτάνουν έως και τα πέριξ των 10 μονάδων.

Ωστόσο, όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, η πραγματική διαφορά δεν είναι σε καμία περίπτωση διψήφια, αλλά (σημαντικά) μικρότερη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, παρά τη δεδομένη φθορά της ΝΔ, δεν έχει καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει αυτή την «ζημιά» που έχει υποστεί ο μεγάλος του αντίπαλος. Το επιθυμητό αποτέλεσμα της πλήρους ανατροπής σκηνικού δεν έχει έρθει και τα χρονικά περιθώρια έχουν μικρύνει τρομακτικά πολύ.

Το κομβικό ερώτημα είναι, φυσικά, αν προλαβαίνει τώρα να «γυρίσει» η κατάσταση, μιας και μπαίνουμε στην τελική ευθεία και η συσπείρωση θ’ αρχίσει να βαράει κόκκινο.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε πολύ κόσμο με την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, όμως δεν σταματά εκεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στα σκαριά ο πρώην πρωθυπουργός έχει ένα σημαντικό deal, που ίσως και να του αποφέρει σημαντικά εκλογικά οφέλη- ιδίως από την στιγμή που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως δε θ’ αρκεστούμε σε μία εκλογική διαδικασία αλλά θ’ ακολουθήσει σίγουρα και δεύτερη (ου μην και τρίτη).

Υπομονή μερικές ημέρες και τα πάντα θ’ αποκαλυφθούν…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.