Δηλαδή διαβάζετε τι έκανε τόσα χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε;

Νέο παραλήρημα Τραμπ: Κατηγορεί την Κίνα ότι επίτηδες δε σταμάτησε την πανδημία

Στη δημοσιότητα όλες οι φορολογικές δηλώσεις του πρώην Προέδρου.

Έπειτα από μακρά πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, είδαν το φως της δημοσιότητας οι φορολογικές δηλώσεις έξι ετών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Η Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής, υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, δημοσιοποίησε την Παρασκευή τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων έξι ετών του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές κατάφεραν να ρίξουν φως στα φορολογικά αρχεία του Τραμπ μέσω της έρευνας που διενεργεί η επιτροπή «Ways and Means Committee» για τα οικονομικά προέδρων και αντιπροέδρων.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Μέσων και Πόρων ψήφισε υπέρ της δημοσιοποίησης φορολογικών δηλώσεων έξι ετών του Ρεπουμπλικανού επιχειρηματία, από το 2015 μέχρι του 2020. Η επιτροπή ζητούσε επί τρία χρόνια να της δοθούν τα έγγραφα αυτά, όμως ο Τραμπ αρνιόταν. Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τελικά την επιτροπή στα τέλη Νοεμβρίου.

Δηλαδή διαβάζετε τι έκανε τόσα χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε;
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ που έχει δηλώσει πως θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, δεν δημοσιοποίησε ο ίδιος τις παρελθούσες φορολογικές δηλώσεις του, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του στο αξίωμα από τη δεκαετία του 1970. Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το περιεχόμενό τους.

Ο πρώην πρόεδρος είχε λογαριασμούς ξένων τραπεζών στην Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τον Άγιο Μαρίνο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Τον πρώτο χρόνο μάλιστα της προεδρικής του θητείας πλήρωσε περισσότερους φόρους στο εξωτερικό παρά στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του.

Η αποκάλυψη των επιχειρηματικών συναλλαγών του με την Κίνα το 2020 ήρθε καθώς ο Τραμπ προσπάθησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να παρουσιάσει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ως «μαριονέτα» της Κίνας.

Ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια εμφανίζονται να ζητούν μεγάλες φοροαπαλλαγές και να δηλώνουν ζημίες, ενώ για αρκετά χρόνια κατέβαλαν ελάχιστους φόρους εισοδήματος ή ακόμη και μηδενικούς. Το 2020, την τελευταία χρονιά του στην προεδρία, ο Τραμπ δεν πλήρωσε καθόλου φόρο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.