Έγινε και αυτό: Πρότειναν τον Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Έγινε και αυτό: Πρότειναν τον Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης

Αίσθηση προκαλεί το πρόσωπο που το πρότεινε

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την υποψηφιότητα του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το Νόμπελ Ειρήνης για «τη συμβολή του στην εδραίωση της ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο Σέντοπ διαβεβαίωσε ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλίων και άλλων χωρών θα στηρίξουν την υποψηφιότητα, τονίζοντας ότι οι μεσολαβητικές προσπάθειες της Τουρκίας δεν περνούν απαρατήρητες στον κόσμο.

«Το πιο σημαντικό θέμα του 2022 ήταν ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και μέτρα για τον μετριασμό των συνεπειών. Η μόνη χώρα που έκανε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Τουρκία και ο πρόεδρός της», τόνισε με έμφαση ο Σέντοπ.

Έγινε και αυτό: Πρότειναν τον Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Επαναφέρει ο Ακάρ το casus belli: «Η Αθήνα προκαλεί»

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις και η επιθετική ρητορική, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να επαναφέρει και αυτός σήμερα (30/12) το casus belli και να υποστηρίζει πως η «Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι NTV, ο Ακάρ τόνισε ότι οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας πάνω από τα 6 μίλια, αποτελεί casus belli.

«Το 1995 ελήφθη μία απόφαση από τη Βουλή, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στον γείτονά μας, μην ξεχνάτε ότι ένας λάθος υπολογισμός θα προκαλέσει την απάντηση της Άγκυρας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Μετά τις απειλές Τσαβούσογλου, ακολουθεί και ο Ακάρ την ίδια ρητορική, ωστόσο η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές με την ηχηρή της απάντηση ότι «η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται».

Παράλληλα, «χαστούκι» ήρθε στην Τουρκία και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την κλιμάκωση -από την τουρκική πλευρά- των προκλητικών δηλώσεων

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.