
Ρητορικό το ερώτημα...
Το τι θα γινόταν είχε φανεί εδώ και καιρό. Πολύ καιρό. Ο κόσμος «έβραζε» και ζητούσε δικαιοσύνη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Και, πράγματι, στη «μαύρη» επέτειο των δύο ετών από εκείνη την αποφράδα ημέρα, έγινε το «μπαμ».
Οι συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό υπήρξαν μεγαλειώδεις, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Η οργή του ελληνικού λαού με τέτοια ένταση και σε τέτοια έκταση και τα βέλη απέναντι στη κυβέρνηση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή και αρκετά για να προκαλέσουν έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου.
Κακά τα ψέματα: στην 6ετία σχεδόν της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε αντιμετώπισε κάτι αντίστοιχο, με τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών να στρέφεται εναντίον της και να θεωρεί πως δεν έχει διαχειριστεί με κάκιστο τρόπο την συγκεκριμένη υπόθεση.
Κι εδώ είναι που αναρωτιέται κανείς το προφανές: τι θα γινόταν τα περασμένα χρόνια- ακόμη και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν- αν υπήρχε μία αντίστοιχη κατάσταση; Θεωρείται βέβαιο πως θα υπήρχαν πολιτικοί τριγμοί κι ενδεχομένως το η πιθανότητα να πάει η χώρα σε εκλογές να ήταν κάτι παραπάνω από ρεαλιστική.
Τώρα, όμως;
Δεδομένης της… ανυπαρξίας αξιωματικής αντιπολίτευσης και μη ρεαλιστικής εναλλακτικής στον ορίζοντα, η ΝΔ συνεχίζει- παρά τα πεσμένα ποσοστά της- να προηγείται πάρα πολύ από τους «διώκτες» της, όπως μαρτυρούν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Κι έτσι, η (πολιτική) ζωή συνεχίζεται χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Μόνο που…
Μόνο που για κάποιους η ζωή σταμάτησε δύο χρόνια πριν. Κι ας συνεχίζουν ν’ αναπνέουν εν έτει 2025…
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.