Διέρρευσε: Καταλάβατε τώρα γιατί οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή δεν έκαναν έφεση;

«Κατάργησαν την Kafala»: Το βίντεο με την απίθανη ατάκα της Εύας Καϊλή για το… πρωτοπόρο Κατάρ

Ο λόγος πίσω από αυτή την περίεργη απόφαση.

Για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα θα παραμείνει προφυλακισμένη στις φυλακές Χάρεν η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους καθώς οι δικηγόροι της δεν άσκησαν έφεση όπως θα μπορούσαν βάση νόμου.

Η ανταποκρίτρια στου ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα, εξήγησε τους λόγους που οι δικηγόροι της δε θέλησαν να ασκήσουν έφεση, αφότου πέρασε το 24ωρο που είχαν δικαίωμα να το κάνουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό έγινε υπό τον φόβο πως αν απορριφθεί το αίτημα τότε όταν θα γίνει η επόμενη εξέταση αυτεπάγγελτα, θα εξεταστεί από εφέτη ανακριτή. Κάτι το οποίο οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή δε θέλουν.

Σε ένα μήνα θα υπάρξει εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης αυτεπάγγελτα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία αυτή τη φορά όμως θα γίνει σε επίπεδο πρωτοδίκη. Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ αυτό θα αποτελέσει μια πιο βοηθητική κατάσταση για την προφυλακισμένη πολιτικό από το να την εξετάσει εφέτης ανακριτής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.