Τέλος 4: Το πρόσωπο – έκπληξη που επιλέγει ο Μητσοτάκης στον ανασχηματισμό

mitsotakis

Τα σχέδια του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει ανασχηματισμό με στόχο να «φρεσκάρει» την κυβέρνηση που βρίσκεται σε δύσκολη θέση εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Είναι η πρώτη φορά που σχεδόν όλοι στη ΝΔ θεωρούν ότι είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές τόσο στο κυβερνητικό σχήμα όσο κυρίως στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο εδώ και αρκετό καιρό εντοπίζονται σοβαρές δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα να εκφράζονται πανταχόθεν παράπονα.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν αρκετά πιθανό να θελήσει ο πρωθυπουργός να επαναφέρει και με αυξημένο ρόλο, ίσως και αυτόν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου τον νυν υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος επί χρόνια ήταν δίπλα του. Ως επικρατέστερος διάδοχος του κ. Γεραπετρίτη φαίνεται πως είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, του οποίου η τυχόν μετακίνηση θα προκαλέσει εκ των πραγμάτων μία συγκυριακή αναστάτωση στο οικονομικό πεδίο.

Το πρόσωπο – έκπληξη και ποιοι τελειώνουν

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούγεται έντονα ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να θελήσει να λύσει το πρόβλημα φέρνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ένα πρόσωπο έκπληξη, το οποίο δύναται να καλύψει το κενό που έχει διαπιστωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, από τις πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού φαίνεται ότι θα είναι το σπάσιμο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση επενδύει πολύ την τελευταία διετία της στη δραστική βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ένα από τα ονόματα που ακούγεται ότι μπορεί να τοποθετήσει ο πρωθυπουργός στο νέο υπουργείο που θα συσταθεί είναι αυτό του πρώην υπουργού Στ. Παπασταύρου, ο οποίος φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση θα επανέλθει στην κυβέρνηση.

Αντιθέτως, θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο νυν υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δεν θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ προεξοφλείται ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος επίσης θα τεθεί εκτός κυβέρνησης.

Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να είναι και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης. Τέλος, ένα από τα πρόσωπα που κανείς δεν παίρνει όρκο ότι θα είναι μείνει στην κυβέρνηση είναι αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, κυρίως για τη φράση που πλέον τον συνοδεύει «όποιος μιλάει για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα».


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.