Θεσσαλονίκη: Αυτές τις οδηγίες παραβίασαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. (Vid)

Έριξαν μολότοφ στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θήβας!

Αποκαλυπτικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας

Νέο βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταστήματος δείχνει ένα στιγμιότυπο από την αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου Ρομά, από δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Το βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα the-brake.net που αναφέρει ότι προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος.

Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο του 16χρονου να στρίβει ενώ από πίσω του έρχονται οι δύο μοτοσικλέτες. Περίπου 500 μέτρα μετά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο αστυνομικός πυροβολεί τον 16χρονο.

Βίντεο με τους αστυνομικούς μέσα στο βενζινάδικο

Χθες Δευτέρα δημοσιεύτηκε ακόμα ένα βίντεο, από το βενζινάδικο που ο 16χρονος σταμάτησε για να βάλει πετρέλαιο. Σε αυτό το βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο του 16χρονου στο βενζινάδικο την ώρα που βάζει βενζίνη και όταν αυτός φεύγει χωρίς να πληρώσει, ο υπάλληλος του καταστήματος ενημερώνει τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που κάνει λόγο για αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν πλησίον του σημείου.

Από το βίντεο φαίνεται εντός του βενζινάδικου να είναι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι μόλις ενημερώνονται από τον υπάλληλο για το ότι ο πελάτης έφυγε χωρίς να πληρώσει, σηκώνονται από τις θέσεις τους, φορούν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν από το κατάστημα.

Το νέο βίντεο προκαλεί ερωτήματα καθώς στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί βρισκόταν εντός του καταστήματος. Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο υπάλληλος ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι βρισκόταν πλησίον του σημείου.

Οι οδηγίες  που δεν ακολουθήθηκαν

Στην συγκεκριμένη υπόθεση με τον 16χρονο, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ γνώριζαν πως πρόκειται για έναν ανήλικο που δεν έχει πληρώσει τη βενζίνη του, αξίας 20 ευρώ.  Γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητο ήταν μόνο ένας νεαρός και όχι σκληροί ποινικοί πιθανόν οπλισμένοι, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο και απειλή για άλλους.

Η οδηγία αναφέρει επίσης πως οι αστυνομικοί πρέπει να περιμένουν να συγκλίνουν κι άλλες δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί και ατυχήματα στους γύρω χώρους της καταδίωξης και πως πρέπει να πυροβολούν στα λάστιχα μόνο σε έκτακτη περίπτωση.

Παράλληλα τους έχει δοθεί η οδηγία ότι πρέπει να τηρούν απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να αποφευχθεί εμβολισμός – κάτι που επικαλέστηκαν ότι συνέβη και στην περίπτωση του Σαμπάνη. Όλες αυτές οι οδηγίες δεν τηρήθηκαν ωστόσο από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ που καταδίωξαν τον 16χρονο, με αποτέλεσμα ο Κώστας Φραγκούλης να χαροπαλεύει στην εντατική.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.