«Η Ευρώπη θα μάθει να ζει έτσι»: Κι αν κάνει πραγματικότητα την απειλή του ο Πούτιν;

Sputnik V: Αυτές είναι οι 20 πρώτες χώρες που παρήγγειλαν το ρωσικό εμβόλιο

Στο προσκήνιο τα πολύ ακραία μέτρα

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνουν οι ήδη τεταμένες σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία μετά την προχθεσινή ανακοίνωση του πλαφόν στο πετρέλαιο από την Ομάδα των Επτά (G7), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την Αυστραλία.

Η απάντηση του Προέδρου Πούτιν και της Ρωσίας ήρθε άμεσα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι «δε θα δεχτούμε αυτό το ανώτατο όριο» ενώ πρόσθεσε «Ξεκινώντας από φέτος η Ευρώπη θα ζήσει χωρίς το πετρέλαιο της Ρωσίας».

Επιπλέον η πρεσβεία της Ρωσίας απάντησε στις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ οι οποίες μεταξύ άλλων ανέφεραν «Με την οικονομία της Ρωσίας να συρρικνώνεται ήδη και τον προϋπολογισμό της να στριμώχνεται όλο και περισσότερο, το πλαφόν θα μειώσει αμέσως την πιο σημαντική πηγή εισοδήματος του Πούτιν».

Η πρεσβεία της Ρωσίας απάντησε σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram: «Τέτοιου είδους βήματα αναπόφευκτα θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αβεβαιότητα και να επιβληθούν υψηλότερα κόστη για τους καταναλωτές πρώτων υλών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από το τρέχον φλερτ με το επικίνδυνο και παράνομο εργαλείο (σ.σ. του πλαφόν), είμαστε πεπεισμένοι ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να έχει ζήτηση»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.