Σε επιφυλακή οι επιδημιολόγοι: Ο ιός που είναι ο πιο επικίνδυνος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ξεπερνάει τον κορωνοϊό

Σε επιφυλακή οι επιδημιολόγοι: Ο ιός που είναι ο πιο επικίνδυνος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ξεπερνάει τον κορωνοϊό

Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Με τον καιρό να θυμίζει, αν όχι καλοκαίρι, σίγουρα αρχές φθινοπώρου, τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σταθερά, χωρίς εξάρσεις στα νούμερα. Παρόλα αυτά ένας άλλος ιός είναι αυτός που έχει πάρει κεφάλι αυτήν την εποχή και θεωρείται ακόμα πιο επικίνδυνος από τον covid-19 για τον οποίο υπάρχει σημαντικός αριθμός εμβολιασμένων με ανοσία.

Ο λόγος για τον ιό της γρίπης, από τον οποίο υπήρξε ήδη η πρώτη καταγραφή πρόωρου θανάτου ηλικιωμένης. Μιλώντας στο iatropedia.gr ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η ανησυχία του περιστρέφεται περισσότερο γύρω από τη γρίπη και επί του παρόντος όχι για την Covid-19.

«Αυτήν την εποχή, δεν βλέπουμε ιδιαίτερα κρούσματα Covid, βέβαια είναι ο καιρός καλός ακόμη και μας ευνοεί, θα έλεγα. Οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή για τον κορωνοϊό. Μένει σε κάποιο στάσιμο επίπεδο. Ίσως η Covid να αυξηθεί τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο που θα κλείσουν οι πόρτες και τα παράθυρα και θα πιάσει κρύο. Ωστόσο, η γρίπη φαίνεται να “παίρνει κεφάλι” και να προκαλεί περισσότερα κρούσματα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Κι εκείνο το οποίο έχει παρατηρηθεί στο εξωτερικό, από τα επιστημονικά περιοδικά που παρακολουθώ, φαίνεται ότι υπερισχύει η γρίπη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.