Περισσότεροι θάνατοι απ’ τους ανεμβολίαστους: Ανησυχητικά νέα για τους εμβολιασμένους…

Περισσότεροι θάνατοι απ’ τους ανεμβολίαστους: Ανησυχητικά νέα για τους εμβολιασμένους…

Ανησυχητικά στοιχεία!

Μια έρευνα στις ΗΠΑ έρχεται να «χτυπήσει» καμπανάκι!

Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των Αμερικανών που πεθαίνουν από κορωνοϊό, έχουν λάβει τουλάχιστον τις βασικές δόσεις του εμβολίου, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της Washington Post.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως το ποσοστό αυξάνεται μήνα με το μήνα μέσα στο 2022, με αποκορύφωμα τον Αύγουστο όπου καταγράφεται ποσοστό 58%! Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το ποσοστό ήταν στο 42%, 19 μονάδες πάνω από τον Σεπτέμβριο του 2021, όπου το ποσοστό ήταν μόλις 23%. Πρόκειται για ανθρώπους που εμβολιάστηκαν ή είχαν κάνει και την ενισχυτική δόση, σύμφωνα με ανάλυση που διεξήχθη για το The Health 202 από τη Σίνθια Κοξ, αντιπρόεδρο του Kaiser Family Foundation.

Προφανώς, το να είναι κάποιος ανεμβολίαστος εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για θάνατο από κορονοϊό, ωστόσο από τα στοιχεία προκύπτει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μια ανάλυση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης τακτικών αναμνηστικών δόσεων, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλός ο κίνδυνος θανάτου, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Άλλωστε, το έκανε σαφές και ο Άντονι Φάουτσι στην τελευταία του ενημέρωση στον Λευκό Οίκο πριν συνταξιοδοτηθεί: «Το τελευταίο μήνυμα που σας δίνω από αυτό το βήμα είναι ότι παρακαλώ, για τη δική σας ασφάλεια, για την οικογένειά σας, λάβετε τη δόση του ενημερωμένου σας εμβολίου για τον κορωνοϊό εάν πληρείτε τις προϋποθέσεις», είπε. Σημειώνεται, πως ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών έχουν λάβει τουλάχιστον την κύρια σειρά των δόσεων του εμβολίου, άρα είναι λογικό ότι οι εμβολιασμένοι αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο των θανόντων.

Γιατί πεθαίνουν εμβολιασμένοι;

Τον Αύγουστο, ο μεταδοτικός ιός της μετάλλαξης BA.5 έφτασε στο απόγειό του. Εκείνον τον μήνα, οι ανεμβολίαστοι 6 μηνών και άνω είχαν ποσοστά θανάτου σχεδόν 6 φορές παραπάνω από εκείνους που είχαν λάβει τις πρώτες βασικές δόσεις του εμβολίου. Οι ανεμβολίαστοι ηλικίας 50 ετών και άνω είχαν 12 φορές παραπάνω πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό συγκριτικά με τους συνομιλίκους τους, που είχαν λάβει δύο ή περισσότερες αναμνηστικές δόσεις. Την ίδια ώρα, η τρέχουσα εμβολιαστική κίνηση παρέμεινε και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Όσοι δεν εμβολιάζονταν, πέθαιναν. Σταδιακά, ήταν αναμενόμενο το ποσοστό των ανθρώνων που πέθαιναν στις ΜΕΘ να είναι εμβολιασμένοι!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.