«Κιβωτός του Κόσμου»: Αυτά είναι τα 3 πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών εκτός από τον πατέρα Αντώνιο

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αυτά είναι τα 3 πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών εκτός από τον πατέρα Αντώνιο

Ξετυλίγεται το «κουβάρι» των δομών

Μετά τις καταγγελίες «βροχή», στο επίκεντρο της έρευνας των Αρχών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργάνωσης και άλλα τρία που ήταν τα πιο κοντινά του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα συγκεκριμένα πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε δεκάδες περιστατικά φρίκης με απομόνωση παίδων, ξυλοδαρμούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, πρόκειται για:

Tον Π.Σ., παιδαγωγό στη δομή των Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν πρώην τρόφιμος στην Κιβωτό και είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Την Α.Θ. υπεύθυνη της δομής Ιωαννίνων και σύζυγο του Π.Σ., για την οποία αναφέρεται ότι γνώριζε για τις κακοποιήσεις και δεν κίνησε κάποια διαδικασία ούτε προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά.

Τον Π.Μ. εργαζόμενο στη δομή του Κολωνού ο οποίος δεν έχει ασκήσει σωματική βία αλλά ψυχολογική, και στις καταγγελίες χαρακτηρίζεται ως νευρικός και απότομος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όποιος εργαζόταν στην Κιβωτό του Κόσμου ως παιδαγωγός δεν σημαίνει ότι είχε την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια ούτε την αντίστοιχη εμπειρία. Ουσιαστικά βαφτιζόταν παιδαγωγός από τους υπεύθυνους του οργανισμού.

Τα τρία αυτά άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες μέρες στις αρχές.

Εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου και άλλα πρόσωπα τα οποία εργάστηκαν στη δομή αλλά και παιδιά που φιλοξενήθηκαν και έχουν καταγγείλει πως έχουν κακοποιηθεί.

Μεταξύ των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων φέρεται να είναι και πρόσωπο το οποίο κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει την πρόθεση του να εισφέρει στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.