Κιβωτός του Κόσμου: Η ανατροπή που σφίγγει επικίνδυνα τον κλοιό…

Κιβωτός του Κόσμου: Η ανατροπή που σφίγγει επικίνδυνα τον κλοιό…

Οι εξελίξεις στη δομή είναι ραγδαίες, με τον πρωθυπουργό να «ξηλώνει» το Διοικητικό Συμβούλιο

Τρομακτικές διαστάσεις έχουν πάρει οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμούς, αλλά και παράνομες υιοθεσίες από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι εξελίξεις στη δομή είναι ραγδαίες, με τον πρωθυπουργό να «ξηλώνει» το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εισαγγελία να «τρέχει» την υπόθεση, έχοντας παραλάβει τη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν δράση βρέθηκαν μπροστά σε μια ζοφερή εικόνα, καθώς πέρα από την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί είδαν μαρτυρίες για ανηλίκους- θύματα άγριων ξυλοδαρμών, σκληρών τιμωριών, ακόμη και «καταναγκαστικών» έργων.

«Φως» αναμένεται να ρίξουν οι τέσσερις καταθέσεις παιδιών αλλά και οι καταθέσεις τριών εργαζομένων και η ανατροπή με την ανάληψη της έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών «σφίγγει» τον κλοιό γύρω από τον πατέρα Αντώνιο.

Δεν αποκλείεται, στην πορεία της έρευνας να μεγαλώσει ο κατάλογος των μαρτύρων, όπως και των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αφού ολοκληρωθούν οι μαρτυρικές καταθέσεις, θα ακολουθήσει η κλήτευση από τις εισαγγελείς των υπόπτων, για εξηγήσεις.

Η δικογραφία, που μέχρι τώρα χειριζόταν η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γ.Α.Δ.Α βρίσκεται πλέον στα χέρια του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος την έχει χρεώσει, ήδη, σε δύο από τις τρεις Εισαγγελείς Ανηλίκων της Αθήνας, που υπηρετούν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η έρευνα για την υπόθεση της Κιβωτού, θα διενεργηθεί πλέον, αποκλειστικά από την Εισαγγελία Ανηλίκων, για να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας.

Δικαστικές πηγές επεσήμαναν στο ieidiseis.gr τη ζημιά που προκλήθηκε στην έρευνα από τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων παιδιών και εργαζομένων, για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ εξέφραζαν φόβους ότι, μετά το θόρυβο, που προκλήθηκε, τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, θα δυσκολευτούν, να μιλήσουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.