Μέχρι πριν 2 μήνες φάνταζε αδύνατο: Κι όμως, ο Ζελένσκι μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο

Μέχρι πριν 2 μήνες φάνταζε αδύνατο: Κι όμως, ο Ζελένσκι μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο

Ποιες περιοχές στοχεύει να απελευθερώσει ο ουκρανικός στρατός.

Μεταστροφή του κλίματος σιγουριάς στον πόλεμο της Ουκρανίας, για τη νίκη της Ρωσίας κάνουν πλέον τα διεθνή Μέσα που δεν πίστευαν ποτέ στην ολοκληρωτική νίκη του ουκρανικού στρατού, ακόμα και όταν αυτός κέρδιζε σταδιακά τα χαμένα εδάφη του από τον ρωσικό στρατό, στην αντεπίθεση των Ουκρανών μετά τον Σεπτέμβριο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, βλέπει την κατάσταση του ρωσικού στρατού να είναι διαφορετική σε σχέση με τους πρώτους μήνες, με τους Ρώσους στρατιώτες να είναι κουρασμένοι και οι στρατολογήσεις νέου αίματος, ακόμα και πρώην καταδίκων, δεν ανανεώνουν το στρατιωτικό δυναμικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της BILD, οι Ουκρανοί μετά την απελευθέρωση της Χερσώνας, δυτικά του ποταμού Δνείπερου, θέλουν να κινηθούν ανατολικά προς την Αζοφική Θάλασσα μέσω της Ζαπορίζια, με στόχο να απελευθερώσουν τις πόλεις Μελιτόπολη και Μπερντιάνσκ.

Επόμενος στόχος είναι να απελευθερωθούν περιοχές στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, περιοχές στις οποίες έχει τον έλεγχο η Ρωσία από τον Φεβρουάριο. Με την πίεση αυτό στο ανατολικό μέτωπο και με την προϋπόθεση ότι όλες αυτές οι περιοχές θα επιστρέψουν στον έλεγχο της Ουκρανίας, η κατάσταση θα έχει επιστρέψει στην προπολεμική της φάση πριν τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η πλευρά των Ρώσων για πρώτη φορά φαίνεται ότι πρέπει να κάνει και ίσως είναι πια διατεθειμένη να κάνει πολλές υποχωρήσεις ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.