«Μαζέψτε προμήθειες 10 ημερών»: Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ…

«Μαζέψτε προμήθειες 10 ημερών»: Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ…

Τα πρώτα έκτακτα μέτρα.

Η ενεργειακή κρίση χτυπάει ακόμα και τις πιο ισχυρές οικονομίες της Γης με τη Γερμανία να είναι έτοιμη να πάρει έκτακτα μέτρα, ακόμα πιο επείγοντα από αυτά που συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Ε.Ε. για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος τις ώρες αιχμής που θα καθορίσει κάθε χώρα ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωσή της.

Μιλωντας στην εφημερίδα Die Welt o επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Ραλφ Τίσλερ, ζήτησε από τους πολίτες της Γερμανίας να αποθηκεύσουν νερό, κονσέρβες και κεριά λόγω των μπλακάουτ που έρχονται μες στον χειμώνα.

Τόνισε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει αποθηκεύσει απαραίτητες προμήθειες στο σπίτι του, οι οποίες θα είναι αρκετές για 10 ημέρες. Ζήτησε από κάθε πολίτη να έχει ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες αλλά και τα πιο σημαντικά προσωπικά του έγγραφα για ώρα ανάγκης.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτική Προστασία έρχεται σε αντίθεση με την αντίστοιχη Υπηρεσία Δικτύων για τον κίνδυνο ενδεχόμενων μπλακάουτ στη χώρα. Εκπρόσωπος μάλιστα της δεύτερης μιλώντας σε Μέσα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν πολυάριθμοι μηχανισμοί και αποθέματα για τη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού δικτύου σε τεταμένες καταστάσεις» και ότι «είναι μικρή η πιθανότητα να χρειαστούν αναγκαστικές διακοπές ρεύματος τον ερχόμενο χειμώνα». Τόνισε καθησυχαστικά ότι η Γερμανία διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα ηλεκτρικά δίκτυα του κόσμου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.