1 ευρώ τις 2 ώρες: Αυτή είναι η συσκευή που ανεβάζει στα ύψη τον λογαριασμό χωρίς να το καταλάβεις

Επίσημο: Αυτές οι συσκευές μπαίνουν σε lockdown καθημερινά 18:00-21:00 για να βγει ο χειμώνας

Ποιες οι πιο ενεργοβόρες συσκευές του σπιτιού.

Πάνω από ένα έτος ο πλανήτης ζει στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η ενεργειακή κρίση με την Koμισιόν να έχει ήδη συμφωνήσει μέσω των αντιπροσώπων κάθε χώρας να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινώντας από τις ώρες αιχμής με τον πρώτο στόχο να είναι η μείωση κατά 5% στην κατανάλωση ρεύματος.

Πρωτεύον ζήτημα για τους πολίτες είναι εξοικονόμηση ρεύματος και ο τρόπος διαχείρισής τους ώστε να μην πληγεί η τσέπη τους από τους ογκώδεις λογαριασμούς ρεύματος. Γι’ αυτό και πρέπει να γνωρίζει ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές.

Σύμφωνα με ειδικούς ηλεκτρολόγους και ενεργειακός επιθεωρητής στην κορυφή της λίστας των πιο ενεργοβόρων συσκευών ανά ώρα λειτουργίας τους βρίσκεται ο φούρνος. Μία συσκευή που καταναλώνει 3,23KWh ανά ώρα και με τις τωρινές τιμές της κιλοβατώρας θα χρέωνε την τσέπη μας 0,48€ ανά ώρα λειτουργίας.

Ακολουθεί ο θερμοσίφωνας, με τον παράδειγμα των ειδικών να αναφέρεται σε ένα θερμοσίφωνα 80 λίτρων, ο οποίος ανά ώρα θα χρέωνε τον πολίτη 0,39€. Στην τρίτη θέση βλέπουμε το μεγάλο μάτι της κουζίνας το οποίο σε μία ώρα λειτουργίας καταναλώνει 2 KWh και χρεώνει περίπου 0,30€.

Αναλυτικά η λίστα με τις ενεργοβόρες συσκευές:

1 ευρώ τις 2 ώρες: Αυτή είναι η συσκευή που ανεβάζει στα ύψη τον λογαριασμό χωρίς να το καταλάβεις

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.