Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είπε ο Πατήρ Αντώνιος για τις καταγγελίες

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είπε ο Πατήρ Αντώνιος για τις καταγγελίες

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις

Την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη για την «Κιβωτό του Κόσμου», υπάρχουν άνθρωποι που καταγγέλλουν δημοσίως τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις δομές με κάποια παιδιά να έχουν πέσει, όπως υποστηρίζουν, θύματα ξυλοδαρμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο 19χρονος με την κατάθεσή του για όσα καταγγέλλει ότι βίωσε, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τις έρευνες στην «Κιβωτό του Κόσμου» ενώ την ίδια στιγμή ο πατήρ Αντώνιος εμφανίζεται να δηλώνει άγνοια για τα όσα υποστηρίζουν τα παιδιά.

«Ο 19χρονος δεν περιέγραψε βιασμό. Προχώρησε όμως σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για ασελγείς πράξεις σε βάρος του και για κακοποιητικές συμπεριφορές. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα παιδιά (ή ενήλικες που την επίμαχη περίοδο ήταν παιδιά) που φέρονται να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Η έρευνα γίνεται για καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, υποσιτισμό, τιμωριτικές συμπεριφορές, κλειδώματα παιδιών μέσα σε δωμάτια. Η έρευνα μόλις ξεκίνησε και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της».

Πατήρ Αντώνιος για καταγγελίες: «Δεν έχω ακούσει κάτι»

Ο πατήρ Αντώνιος, της Κιβωτού του Κόσμου, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ λυπηρό, εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους. Προφανώς εννοείται… λέτε να το ξέραμε και να μιλούσαμε τώρα έτσι;».

«Δεν ξέρετε σε ποιον αναφέρεται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και απάντησε:

«Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι».

«Μιλάμε για ένα παιδαγωγό, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Έχω ενημερωθεί για το ποιος είναι και απομακρύνθηκε από την πρώτη μέρα. Έγινε κουβέντα μαζί του αλλά ήταν πολύ εριστικός και δεν έκανε για τη δουλειά. Σύμφωνα με το διευθυντή του καταστήματος αποφάσισαν μετά από περιστατικό με μια κλοπή. Θεωρήσαμε ότι ίσως και να έχει σχέση γι αυτό και απομακρύνθηκε».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.