Χτύπημα στην Πολωνία: Το μαύρο σενάριο που απεύχεται ο πλανήτης…

Χτύπημα στην Πολωνία: Το μαύρο σενάριο που απεύχεται ο πλανήτης…

Παγκόσμιος συναγερμός

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής αναφορικά με τον πύραυλο που έπληξε πολωνικό έδαφος σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο πολίτες.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο NATO διενεργούν έρευνα για την έκρηξη στην Πολωνία ωστόσο οι αρχικές πληροφορίες υποδεικνύουν πως μπορεί να μην οφειλόταν σε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Προς επίρρωσην τούτου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα σήμερα στο Μπαλί πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε στο χωριό Σεβόντοφ της νοτιοανατολικής Πολωνίας ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, που δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Το χειρότερο σενάριο

Την ώρα που το ΝΑΤΟ συνεδριάζει εκτάκτως σε επίπεδο Μόνιμων Αντιπροσώπων με αποκλειστικό θέμα την Πολωνία, στην ίδια τη χώρα κάνουν λόγο για επέκταση του πολέμου και πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, ενώ η Ρωσία περνά στην αντεπίθεση μιλώντας ανοικτά για παγκόσμιο πόλεμο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συνεχίζοντας το αφήγημα κι άλλων αξιωματούχων της χώρας, εξαπέλυσε επίθεση στο ΝΑΤΟ λέγοντας ουσιαστικά πως θέλει και προκαλεί τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Το περιστατικό με το καταγγελλόμενο από την Ουκρανία ‘πυραυλικό πλήγμα’ σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει.

Σε περίπτωση που κριθεί ότι η Μόσχα ευθυνόταν για το πυραυλικό πλήγμα, ενδέχεται να ενεργοποιηθεί το Αρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, δυνάμει του οποίου επίθεση εναντίον οποιουδήποτε κράτους-μέλους εκλαμβάνεται ως επίθεση εναντίον όλων, και ν’ αρχίσουν διαβουλεύσεις για πιθανή στρατιωτική αντίδραση. Κάτι το οποίο απεύχεται όλος ο πλανήτης…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.