Ο επιβλητικός προθάλαμος: Αυτή είναι η σήραγγα δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη που δείχνει τον τάφο της Κλεοπάτρας

Ο επιβλητικός προθάλαμος: Αυτή είναι η σήραγγα δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη που δείχνει τον τάφο της Κλεοπάτρας

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο! Αρχαιολόγοι εντόπισαν μια σήραγγα που κρύβεται κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna η οποία και μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της θρυλικής Κλεοπάτρας.

Μία ομάδα αρχαιολόγων από τη Δομινικανή Δημοκρατία που πραγματοποιεί σχετικές ανασκαφές στην Αίγυπτο υποστηρίζει, όμως, ότι για πρώτη φορά μπορεί να βρίσκεται στον προθάλαμο του αναζητούμενου τάφου, ο οποίος είναι μία σήραγγα λαξευμένη σε βράχο, την οποία ανακάλυψαν δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη. Η επικεφαλής της έρευνας Κάθλιν Μαρτίνεζ εδώ και δύο δεκαετίες πραγματοποιεί εκτεταμένες ανασκαφές, ισχυριζόμενη ότι η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος βρίσκονται στην περιοχή του ναού Taposiris Magna, δυτικά της Αλεξάνδρειας.

Η Κάθλιν Μαρτίνεζ εμφανίστηκε πιο σίγουρη από ποτέ. Επικαλείται και το γεγονός ότι τμήμα της σήραγγας βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, πιθανόν λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που σημειώθηκε κατά την 1η χιλιετία μ.Χ. στην περιοχή. Εχουν καταγραφεί στις πηγές περί τους 23 σεισμούς από το 320 μ.Χ. έως το 1303 μ.Χ. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι το ζευγάρι θάφτηκε μαζί.

Ο επιβλητικός προθάλαμος: Αυτή είναι η σήραγγα δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη που δείχνει τον τάφο της Κλεοπάτρας

Μετά και την πρόσφατη ανακάλυψη, η Μαρτίνεζ ελπίζει να επιβεβαιωθεί η θεωρία της και η σήραγγα λαξευμένη μέσα σε στρώματα βράχων, κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, να οδηγήσει στη χαμένη βασίλισσα. Η σήραγγα, η οποία θεωρείται «γεωμετρικό θαύμα», έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο, ύψος περίπου 1,8 μέτρα και λέγεται ότι μοιάζει με το Ευπαλίνειο όρυγμα που βρίσκεται στη Σάμο.

Η αρχαιολόγος, που έχει αφιερωθεί δύο δεκαετίες στην αναζήτηση του τάφου της Κλεοπάτρας, πραγματοποιεί ανασκαφές πάνω από 14 χρόνια. Στην πορεία αυτής της επίπονης και μακράς έρευνας ανακάλυψε συναρπαστικά αντικείμενα που συνδέονται με την Κλεοπάτρα. Ανέκαθεν πίστευε ότι το ταφικό της μνημείο βρισκόταν εκεί κοντά. «Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μας μιλούν μέσω των τάφων τους. Αν ανακαλύψω τον τάφο της, θα αποκαλυφθούν πολλοί μύθοι γι’ αυτήν».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.