Μετάλλαξη… στρατηγικής: Μάθατε τι συμβαίνει με το σκληρό lockdown για τον κορωνοϊό στην Κίνα;

Γιατί οδηγούμαστε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ κρουσμάτων

Καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων

Η Κίνα ακολουθεί την πολιτική μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό και συχνά μεγάλες περιοχές είναι σε lockdown.

Παρά το γεγονός ότι περιοχές είναι σε σκληρό lockdown, το Πεκίνο και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας ανέφεραν ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις αρχές να καταστείλουν γρήγορα τα κρούσματα.

Σε εθνικό επίπεδο, 16.072 νέα τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα αναφέρθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, από 14.761 την Κυριακή. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων στην Κίνα από τις 25 Απριλίου, όταν η Σαγκάη έδινε μάχη με το πιο σοβαρό ξέσπασμά της.

Το Πεκίνο, το Τσονγκτσίνγκ, το Γκουανγκζού και το Ζενγκζού σημείωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μέχρι στιγμής από την αρχή της πανδημίας, αν και στην περίπτωση της κινεζικής πρωτεύουσας ο απολογισμός ήταν μερικές εκατοντάδες κρούσματα, ενώ οι άλλες πόλεις μετρούσαν χιλιάδες.

Ο όγκος των κρουσμάτων είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τα επίπεδα μόλυνσης που συναντώνται σε άλλες χώρες, αλλά η επιμονή της Κίνας να εξαλείφει τα κρούσματα μόλις εμφανιστούν στο πλαίσιο της πολιτικής της για μηδενική COVID-19 έχει αυξήσει τον αντίκτυπο στους πολίτες και στην οικονομία.
Έτσι ολοένα και μεγαλώνουν οι πιθανότητες να εγκαταλείψουν οι κινεζικές αρχές την πολιτική μηδενικ΄ς ανοχής στον κορωνοϊό, με τα σκληρά λόκνταουν σε μεγάλα τμήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.