«Παρακαλάει» τον Τραμπ ο Ερντογάν για να φτάσει την Ελλάδα…

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Ο Σουλτάνος θέλει κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο.

Συμμάχους πέρα από τον Ατλαντικό και πιο συγκεκριμένα σε αυτό του Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως ψάχνει ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν θέλοντας να συνεχίσει την στρατηγική της πόλωσης στα εξωτερικά θέματα, διαφημίζοντας νέα εξοπλιστικά προγράμματα εν όψη των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στην Τουρκία το 2023.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε, σύμφωνα με αναφορές στο Anadolu και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις οποίες αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters, την ξεκάθαρη προτίμησή του στους Ρεπουμπλικάνους ως προς τον έλεγχο της Γερουσίας γιατί αυτό θα διευκόλυνε τις προθέσεις της Τουρκίας για νέες αγορές μαχητικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να ολοκληρώσει την αγορά αεροσκαφών F-16 θα ήταν “πολύ ευκολότερη” εάν οι Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν να ελέγχουν την αμερικανική Γερουσία», ανέφερε το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος ενώ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Ουζμπεκιστάν φέρεται να έχει δηλώσει:

«Ελπίζω ότι ο επόμενος μήνας θα είναι γεμάτος με κάποια καλά νέα και θα προχωρήσουμε προς μία πολύ θετική κατεύθυνση για το θέμα των F-16.

[…] Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διεκδικήσουν τις λίγες έδρες που χρειάζονται στη Γερουσία, τα πράγματα θα είναι πολύ ευκολότερα για εμάς».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.