Δεν θα τη σκεφτόσουν ποτέ: Η αθώα συσκευή στο σπίτι που καίει το περισσότερο ρεύμα

Επίσημο: Αυτές οι συσκευές μπαίνουν σε lockdown καθημερινά 18:00-21:00 για να βγει ο χειμώνας

Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια.

Η ενεργειακή κρίση κοντεύει να κλείσει έτος από τότε που πρωτοφάνηκαν οι επιπτώσεις της για την παγκόσμια κοινότητα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ήδη συμφωνήσει μέσω των αντιπροσώπων κάθε χώρας να λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως στις ώρες αιχμής με τον στόχο να είναι η μείωση κατά 5% στην κατανάλωση ρεύματος.

Πώς μπορούν όμως οι πολίτες να κάνουν εξοικονόμηση ρεύματος και τις άλλες ώρες, είναι ένα βασικό θέμα που αφορά την τσέπη τους και τους ογκώδεις λογαριασμούς ρεύματος. Και αν για κάποιες συσκευές όπως το ψυγείο δεν μπορεί να κλείσουν ή να μειωθεί η χρήση τους καθώς θα πρέπει να είναι 24/7 στην πρίζα, για κάποιες άλλες συσκευές «παγίδες» για την υψηλή κατανάλωση υπάρχουν τρόποι ελέγχου τους.

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες, όσον αφορά συσκευές που δεν τους φαίνεται η υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα και με μικρή χρήση, είναι το φαινομενικά αθώο πιστολάκι των μαλλιών. Μία συσκευή που χρησιμοποιείται ευρέως κυρίως τον χειμώνα όπου το φυσικό στέγνωμα λόγω ζέστης δεν υπάρχει.

Δεν θα τη σκεφτόσουν ποτέ: Η αθώα συσκευή στο σπίτι που καίει το περισσότερο ρεύμα
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ενεργοβόρα συσκευή η οποία καταναλώνει πολύ ρεύμα όσο και αν περιορίζεται η χρήση της, όσο και αν θεωρούμε ότι κατεβάζοντας τις «σκάλες» λειτουργίας της πάντα παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για να… φουσκώσουν οι λογαριασμοί, ιδιαίτερα για πολυμελείς οικογένειες.

Μία συσκευή που δε μένει στην αναμονή, ούτε έχει νεότερης τεχνολογίας που μπορούν να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα μοντέλα. Οπότε η εξοικονόμηση ρεύματος γίνεται αποκλειστικά με την αυστηρή μείωση της χρήσης της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.