Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταλάβατε τι συνέβη χθες στη Χερσώνα;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταλάβατε τι συνέβη χθες στη Χερσώνα;

Σε διπλωματικό επίπεδο, Μόσχα και Κίεβο υποστηρίζουν δημοσίως πως κερδίζουν έδαφος σε κατά τόπους μάχες, ωστόσο κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει

Εδώ και 9 μήνες ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και για τις δύο πλευρές.

Σε διπλωματικό επίπεδο, Μόσχα και Κίεβο υποστηρίζουν δημοσίως πως κερδίζουν έδαφος σε κατά τόπους μάχες, ωστόσο κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Η Χερσώνα είναι ένα μέρος που έχει αποτελέσει πεδίο μαχών αρκετές φορές και εκεί σημειώνονται καταιγιστικές εξελίξεις. Τελευταία έχει να κάνει με την απόφαση της Μόσχας να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, ενόψει της ουκρανικής επίθεσης στη Χερσώνα.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 στρατιώτες θα πρέπει να μετακινηθούν, πολλοί από τους οποίους σε μονάδες που υπέστησαν βαριές απώλειες σε έμψυχο και στρατιωτικό υλικό.

Μιλώντας στην τηλεόραση ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επικεφαλής του γενικού πολέμου, είπε ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να προμηθεύουν την Χερσώνα. Είπε ότι πρότεινε να ληφθούν αμυντικές γραμμές στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Της απόφασης προηγήθηκαν εβδομάδες προέλασης της Ουκρανίας προς την πόλη και αγώνα της Ρωσίας για τη μετεγκατάσταση περισσότερων από 100.000 κατοίκων. «Θα σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και τη μαχητική ικανότητα των μονάδων μας. Κρατώντας τους στη δεξιά (δυτική) όχθη είναι μάταιο. Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα μέτωπα», είπε ο Σουροβίκιν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.