Το τραβάει στα άκρα: Η κίνηση του Πούτιν που δείχνει πάρα πολλά…

Sputnik V: Αυτές είναι οι 20 πρώτες χώρες που παρήγγειλαν το ρωσικό εμβόλιο

Δε θα αφήσει τον στρατό του χωρίς ενισχύσεις.

Στα άκρα φτάνει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν προκειμένου να εξασφαλίσει φρέσκο στρατιωτικό δυναμικό για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει τον ρωσικό στρατό που επιχειρεί από τις αρχές του χρόνου σε ξένο έδαφος και πλέον έχει αρχίσει να δέχεται την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να προλάβει τα χειρότερα σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN υπέγραψε διάταγμα για την επιστράτευση πολιτών με τελεσίδικες ή εκκρεμείς καταδίκες για φόνο, ληστεία, κλοπή, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα διακεκριμένα εγκλήματα βάσει του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών καταδικασμένοι με αναστολή ή προσφάτων αποφυλακισμένοι που δεν είχαν δικαίωμα επιστράτευσης το αποκτούν και μπορούν να πάρουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία ξεκινώντας τη στρατιωτική τους θητεία.

Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις στο προεδρικό διάταγμα καθώς δεν αποκτούν δικαίωμα στρατιωτικής θητείας όσοι διέπραξαν σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, προδοσία, κατασκοπεία, τρομοκρατία, οι καταδικασμένοι για απόπειρα δολοφονίας κυβερνητικού αξιωματούχου, αεροπειρατεία, εξτρεμιστική δραστηριότητα και παράνομο χειρισμό πυρηνικών υλικών και ραδιενεργών ουσιών.

Οι άνθρωποι αυτοί που είχαν μόλις αποφυλακιστεί ή είχαν καταδικαστεί με αναστολή έπρεπε να παραμείνουν υπό την εποπτεία των αρχών για οκτώ έως δέκα χρόνια, και μετά να ακυρωθεί η καταδίκη τους. Δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και πρέπει να συμμορφώνονται με διάφορους περιορισμούς.

Οι περιορισμοί αυτοί τερματίζονται με σκοπό να αυξηθεί το δυναμικό της Ρωσίας στα ουκρανικά μέτωπα. Όσοι επιστρέψουν ζωντανοί από τα ουκρανικά μέτωπα θα έχουν αποκτήσει ξανά την απόλυτη ελευθερία τους, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του διατάγματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.