Καιρός: Πότε φτάνει στην Αττική η κακοκαιρία Eva

Βροχές το Σάββατο σε ανατολικά και νότια

Εκεί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, με την κακοκαιρία «Εva» να κινείται σχετικά γρήγορα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αν και η Παρασκευή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, από το βράδυ το σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Ειδικότερα, στη Δυτική Ελλάδα από το βράδυ και μετά στη βόρεια και τη ΒΔ Ελλάδα θα ξεκινήσουν οι πρώτες μπόρες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά ο νοτιάς θα ενισχυθεί στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς στα κεντρικά στο Ιόνιο στους 23 βαθμούς και στο Αιγαίο στους 22.

Καιρός: Πότε φτάνει στην Αττική η κακοκαιρία Eva
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Στην Αττική από το πρωί της Παρασκευής θα έχουμε ηλιοφάνεια και τη νύχτα ξαστεριά. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά και η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Αλλάζουν τα δεδομένα το Σάββατο

Ωστόσο, από το πρωί του Σαββάτου στα δυτικά θα έχουμε ισχυρές μπόρες και καταιγίδες και έως το απόγευμα το κύμα θα έχει φτάσει στην Αττική. Μεγάλα ύψη βροχής θα έχουμε στη δυτική Ελλάδα, ενώ θα ενταθούν και οι νοτιάδες. Η θερμοκρασία στους 25 βαθμούς στα κεντρικά, στο Ιόνιο στους 22.

Την Κυριακή οι βροχές θα κινηθούν ανατολικότερα όπως σε Μακεδονία, νότια Πελοπόννησο και Αττική. Η θερμοκρασία στους 18 στα ηπειρωτικά, στους 19 στο Ιόνιο και στους 23 στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά θα έχουμε φαινόμενα, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στην μέρα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς στα κεντρικά και στου 22 στο Ιόνιο.

Την Τρίτη ηλιοφάνεια και τον βοριά στα 5 – 6 μποφόρ και στα ίδια επίπεδα με τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.