Κόκκινος συναγερμός: «Ο Ερντογάν πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα»

Κόκκινος συναγερμός: «Ο Ερντογάν πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα»

«Ανησυχώ πολύ», λέει ο Ρουμπινί και υποστηρίζει πως βιώνουμε συνθήκες κρίσης

Ο Νουριέλ Ρουμπινί είχε προβλέψει την κατάρρευση της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ, που οδήγησε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Τώρα, o γνωστός -και διεθνώς καταχωρισμένος ως Dr Doom- οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί εκφράζει τη γνώμη πως ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει.

Μάλιστα, ο Ρουμπινί δεν αποκλείει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα.  «Ανησυχώ πολύ», σημειώνει ο Ρουμπινί. «Σε συνθήκες κρίσης πάντα εμφανίζεται κάποιος που το παίζει Σωτήρας και κατηγορεί για όλα τους ξένους. Αυτό ακριβώς έκανε ο Πούτιν με την Ουκρανία. Ο Ερντογάν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με την Ελλάδα του χρόνου και να προσπαθήσει να δημιουργήσει κρίση γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσει τις εκλογές. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ξανά υποψήφιος και χάσει τις εκλογές, θα μπορούσε να καλέσει ανοιχτά τους λευκούς οπαδούς του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο. Θα μπορούσαμε να δούμε κλιμακούμενη βία και στις ΗΠΑ και έναν πραγματικό εμφύλιο.

«Στη Γερμανία, τα πράγματα φαίνονται συγκριτικά καλά προς το παρόν. Τι γίνεται όμως αν τα πράγματα πάνε στραβά οικονομικά και ο κόσμος ψηφίσει περισσότερο τη δεξιά αντιπολίτευση;», αναρωτιέται ο Ρουμπινί.

«Μεγαλώνοντας δεν ανησυχούσα για έναν πόλεμο μεταξύ μεγάλων δυνάμεων ή για έναν πυρηνικό χειμώνα, καθώς είχαμε ύφεση μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Δύσης. Δεν άκουγα τότε τις λέξεις κλιματική αλλαγή ή παγκόσμια πανδημία. Και κανείς δεν ανησυχούσε μήπως τα ρομπότ θα αναλάβουν τις περισσότερες δουλειές. Είχαμε πιο ελεύθερο εμπόριο και παγκοσμιοποίηση, ζούσαμε σε σταθερές δημοκρατίες, ακόμα κι αν δεν ήταν τέλειες. Το χρέος ήταν πολύ χαμηλό, ο πληθυσμός δεν ήταν σε τέτοιες διαστάσεις, τα συστήματα συνταξιοδότησης και υγειονομικής περίθαλψης απέδιδαν. Σε έναν τέτοιο κόσμο μεγάλωσα. Και τώρα πρέπει να ανησυχώ για όλα αυτά τα πράγματα – όπως και όλοι οι άλλοι», ανέφερε ο Ρουμπινί.

«Στη συνεδρίαση του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη, ο οικονομικός ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον είπε σε μια ομιλία του εκεί, ότι θα ήμασταν τυχεροί αν είχαμε μια οικονομική κρίση όπως τη δεκαετία του 1970 – και όχι έναν πόλεμο όπως τη δεκαετία του 1940. Οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας ανησυχούσαν για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και του Ιράν με το Ισραήλ που βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης. Και μόλις σήμερα το πρωί, διάβασα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν περιμένει επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν, νωρίτερα απ’ ό,τι πίστευαν. Ειλικρινά, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ουσιαστικά ξεκινήσει, σίγουρα στην Ουκρανία και στο διαδίκτυο», λέει ο Ρουμπινί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.