Έκανε το αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ…

ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη με άρωμα εκλογών και αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής

Όμως επειδή τα αυτονόητα στην Ελλάδα δεν είναι... αυτονόητα, ας πούμε ένα «μπράβο».

Είναι μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις των τελευταίων πάρα πολλών ετών. Από εκείνες που με το που τις διαβάζεις, σφίγγεται το στομάχι σου και σε κάνει ν’ απορείς για το μέγεθος της ανθρώπινης κτηνωδίας και το μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Αναφερόμαστε στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Ως γνωστόν, ο Ηλίας Μίχος κακοποιούσε συστηματικά το παιδί, ενώ παράλληλα είχε δημιουργήσει προφίλ του στο διαδίκτυο και μέσω αυτού τον προσέγγιζαν άνδρες για βιάσουν την 12χρονη έναντι χρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 212 άνδρες επικοινώνησαν με το συγκεκριμένο προφίλ προκειμένου να βιάσουν το άτυχο παιδάκι.

Μεταξύ των ατόμων που επικοινώνησαν μέσω της ροζ γραμμής με τη μικρή ήταν και ένας άντρας  που αποτελούσε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος είχε δώσει το τηλέφωνο της 12χρονης σε ακόμα τρία άτομα.

Με το που πληροφορήθηκαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο συγκεκριμένος άντρας εμπλέκεται στην απεχθή υπόθεση, φρόντισε να τον διαγράψει από το κόμμα, κάνοντας το προφανές.

Επειδή, όμως, στη χώρα μας ακόμα και τα αυτονόητα δεν είναι αυτονόητα (δείτε, διαχρονικά, τι γίνεται με τα κόμματα και τα στελέχη τους που εμπλέκονται σε «σκοτεινές» υποθέσεις), δεν βλάπτει το να τονίσουμε πως αυτή η διαγραφή ήταν μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.