Κάποιος να τον μαζέψει: Άσε μας ρε Ερντογάν…

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Δεν είναι πως θα αποκαλύψουμε κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό- το αντίθετο: μιλάμε για κάτι το οποίο το γνωρίζουν και οι πιο απολιτίκ πέτρες: οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε… ιστορικό χαμηλό, καθώς οι προκλήσεις και οι παράλογες «απαιτήσεις» των γειτόνων μας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Γι’ αυτό ευθύνεται, σε τεράστιο βαθμό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του, που έχουν υιοθετήσει μία άκρως επιθετική ρητορική, που βρίθει από ιστορικές ανακρίβειες και προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους τρίτους.

Ο «Σουλτάνος» γι’ ακόμα μία φορά φρόντισε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, μιλώντας σε μια μεγάλη εκδήλωση στην Άγκυρα που έφερε το όνομα «Αιώνας της Τουρκίας», την οποία διοργάνωσε το κόμμα του, AKP.

Κάποιος να τον μαζέψει: Άσε μας ρε Ερντογάν...
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Τι ακριβώς είπε εκεί ο Ερντογάν και γιατί προκάλεσε εκ νέου ντόρο;

«Το γεγονός ότι πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο πολλών γενεών, ξανανοίγοντας την Αγιά Σοφι΄λα ως τζαμί, είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο αναφορικά με την Αγιά Σοφιά, όταν πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να την ανοίξει ως τζαμί- σε μια κίνηση που, όπως θυμάστε, είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή.

Άβυσσος η ψυχή του Ερντογάν, πραγματικά…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.