Το διπλό «χτύπημα» που μας απειλεί – Γίνεται αυτό που φοβήθηκαν οι επιστήμονες με την πανδημία 

Το διπλό «χτύπημα» που μας απειλεί - Γίνεται αυτό που φοβήθηκαν οι επιστήμονες με την πανδημία 

Ανησυχούν οι ειδικοί για την πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες παγκοσμίως. Η κατάργηση των μέτρων έχει φέρει και μία… χαλαρή αντιμετώπιση της κατάστασης από τους πολίτες.

Τώρα που ο χειμώνας είναι προ των πυλών, ο  διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος προειδοποιεί για «διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα». Η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο που προειδοποίησε για το «κοκτέιλ» γρίπης – κορωνοϊού.

Όσον αφορά στη γρίπη, μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως υπάρχουν πολλές εισαγωγές με κοινή γρίπη, οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. «Είναι απλή γρίπη, αλλά στις μεγάλες ηλικίες είναι και μία αιτία εισόδου στα νοσοκομεία, διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος.

«Πλέον είμαστε πιο μπροστά από τον κορωνοϊό. Για πρώτη φορά διαθέτουμε επικαιροποιημένα εμβόλια, που πιάνουν τις παραλλαγές αυτές που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ευτυχώς, αυτή η παραλλαγή δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ» καθησυχάζει.

Εκτός από τα επικαιροποιημένα εμβόλια, όπλο κατά της διασποράς του ιού αποτελούν επίσης και οι μάσκες, επισήμανε και τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη. Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, στις τελευταίες εφημερίες του νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώνονται πολλές εισαγωγές, οι οποίες γίνονται για άλλη αιτία, όμως οι ασθενείς πάσχουν από κορωνοϊό.

Τέλος, ο Νίκος Καπραβέλος χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό και άδικο» το μέτρο αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. «Το μέτρο αναστολής των υγειονομικών στερείται κάθε επιστημονικής βάσης, διότι το εμβόλιο προφυλάσσει από την κύρια νόσο, δεν σε προφυλάσσει όμως από τη μόλυνση και τη μετάδοση. Το να επιμένει η πολιτεία σε ένα μέτρο που είναι αναποτελεσματικό και άδικο, ενώ στερείται το σύστημα υγείας από αυτούς, έστω τους λίγους, δεν είναι σωστό» κατέληξε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.