Γυρίζει την Τουρκία 200 χρόνια πίσω: Ακόμα και για Ερντογάν, αυτό είναι ακραίο…

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Θα κάνει τα πάντα για να επανεκλεγεί.

Σε μία προσπάθειά του να μη έχει διαρροή ψήφων από τους βαθιά συντηρητικούς ψηφοφόρους του, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του το Σάββατο έκανε λόγο για επαναφορά, με απόφαση από τον λαό, για την τροποποίηση του συντάγματος σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τον κατά βάση μουσουλμανικό λαό της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν αφού συνέχισε την επιθετική του πολιτική στο Αιγαίο με νέες προκλητικές δηλώσεις, επανάφερε μετά από πολλά χρόνια το θέμα του δικαιώματος στις γυναίκες να φορούν την ισλαμική μαντίλα στις δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Θυμίζουμε ότι οι απαγορεύσεις σχετικά με την μαντίλα ήρθησαν το 2013 από την κυβέρνηση Ερντογάν.

«Αν έχεις το θάρρος, έλα, ας το θέσουμε σε δημοψήφισμα […] Ας πάρει το έθνος την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο δεύτερος είχε προτείνει την εισαγωγή νόμου που θα εγγυάται το δικαίωμα στην ισλαμική μαντίλα.

Γυρίζει την Τουρκία 200 χρόνια πίσω: Ακόμα και για Ερντογάν, αυτό είναι ακραίο…
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

«Υπάρχει διάκριση απέναντι στις καλυμμένες ή στις μη καλυμμένες σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες; Στα σχολεία; Οχι. Αυτό το καταφέραμε.

Προσεχώς θα στείλουμε το κοινοβούλιο την τροποποίηση του συντάγματος […] Αλλά, αν αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί στο κοινοβούλιο, ας το θέσουμε στην έγκριση του λαού», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος εν όψη των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του 2023.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.