Σβήνουν τα φώτα: Αυτές είναι τελικά οι ώρες που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

«Σκοτάδι» σε πολλές περιοχές στην Αττική

Προ των πυλών η υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος

Από την 1η Δεκεμβρίου η Ελλάδα καλείται να θέσει σε ισχύ της αποφάσεις της Συνόδου των υπουργών Ενέργειας για την εξοικονόμηση πόρων λόγω ενεργειακής κρίσης.

Μεταξύ άλλων στις αποφάσεις περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική μείωση κατά 5% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τις ώρες αιχμής, αλλά και μία εθελοντική μείωση κατά 10% του συνόλου της κατανάλωσης.

Σβήνουν τα φώτα: Αυτές είναι τελικά οι ώρες που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Όσον αφορά στην Ελλάδα, υπενθυμίζεται πως στην κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκαν και οι ώρες αιχμής κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει για τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ώρες στις οποίες έχουν καταλήξει είναι από τις 09:00 έως και τις 10:00 για τις πρωινές ώρες και από τις 18:00 έως και τις 22:00 για τις βραδινές ώρες.

Συνολικά, δηλαδή, η χώρα μας θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για 5 ώρες την ημέρα, εφόσον καθοριστεί επίσημα αυτό το ωράριο.

Σημειώνεται πως η κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να επιλέξει τα κατάλληλα μέτρα με τα οποία θα επιτευχθούν οι δύο στόχοι, από τις αρχές Δεκεμβρίου φέτος, μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2023.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.